Torek, 1. december 2020, 09:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.10.2014

Vremenska napoved - 7. oktober 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 7. oktober 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.10.2014Popoldne bo delno jasno, zlasti na Primorskem in Notranjskem pa bo postopno vse bolj oblačno. Tam bo ponekod v višjih predelih možna kakšna kaplja dežja. Pihal bo južni do jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22 stopinj Celzija.
Jutri bo na vzhodnem delu države v glavnem jasno. Drugje bo pretežno oblačno. Zlasti na severnem Primorskem in Notranjskem bo deževalo, kakšna kaplja pa bo možna tudi ponekod v osrednjem delu Slovenije. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 13, ob morju in na Goriškem do približno 16, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 21, ob morju in v vzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo v vzhodni polovici države jasno. Tudi na zahodnem delu države bo oblačnosti nekoliko manj, rahle padavine se bodo občasno pojavljale zlasti v Posočju in deloma v hribih severne Primorske. Pihal bo južni do jugozahodnik. Še malo topleje bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo več oblačnosti v alpskem delu Furlanije - Julijske krajine in v Gorskem Kotarju. Drugje bo v glavnem jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Jutri bo vzhodno od Slovenije prevladovalo jasno vreme. Drugje bo bolj oblačno, ponekod v sosednjih krajih Italije ter deloma v Istri in na območju Gorskega Kotarja bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem delu Jadrana pa jugo.

Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno. Drugje se bo nebo pooblačilo, nekatera pobočja in vrhovi bodo sredi dneva in popoldne v oblakih. Krepil se bo jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov približno 4 stopinje Celzija.
Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno, nekateri vrhovi bodo lahko občasno v oblakih. Drugje bo oblačno in megleno. Občasno bo rahlo deževalo zlasti v Julijskih Alpah ter v hribih severne Primorske in Notranjske. Pihal bo zmeren, zlasti v visokogorju tudi okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov približno 7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 7. oktober:
7.10.1935
končalo se je večdnevno obdobje z močnimi padavinami v zahodni Sloveniji, nekoliko daljša prekinitev je bila le 4. oktobra. V Učji, na italijanski strani današnje meje s Slovenijo, je v šestih dneh padlo 804 milimetrov, v Bovcu 520 milimetrov, na Predelu 491 milimetrov in v Soči 459 milimetrov padavin.

7.10.1936
V nekaterih krajih v notranjosti je po nižinah drugi dan zapored snežilo, kar je v mesecu oktobru takšen pojav zelo redek. V veliko krajih je bilo to prvo zabeleženo jesensko sneženje v 20. stoletju. V Ljubljani so zjutraj izmerili 6 centimetrov snega (zjutraj naslednjega dne 8 centimetrov), na Bledu 15 centimetrov in v Kranjski Gori 20 centimetrov (zjutraj naslednjega dne 32 centimetrov).

7.10.2011
Ob prehodu hladne fronte se je glede na prejšnji dan zelo močno ohladilo. Meja sneženja se je spustila pod 1000 m, v nekaterih krajih celo pod 500 m nadmorske višine. V Ratečah je bilo ob 14. uri le 0,8 stopinj C, 20,2 stopinj C manj kot 24 ur prej. V Novem mestu je bilo s 6,2 stopinj C za 19,5 stopinj C hladneje kot dan prej, na Lisci nad Sevnico z 0,1 stopinj C za 19,4 stopinj C, na Letališču Maribor s 5,5 stopinj C za 19,0 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici z 8,3 stopinj C za 17,3 stopinj C. Zjutraj naslednjega dne so na Voglu (1535 m) namerili 27 centimetrov, na Vojskem nad Idrijo (1067 m) 20 centimetrov, na Strojni na Koroškem (940 m) 14 centimetrov in na Travi nad dolino Kolpe (774 m) 13 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Playa Gigante | monte