Sobota, 5. december 2020, 00:05
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.10.2014

Vremenska napoved - 20. oktober 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > oktober > 20. 10. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 20. oktober 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.10.2014Popoldne bo na Primorskem in v delu Notranjske pretežno oblačno, občasno bo v nekaterih krajih rosilo ali rahlo deževalo. Drugje bo delno jasno. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 22, v vzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija.
Jutri bo v zahodni in osrednji Sloveniji pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pogostejše bodo v zahodnih krajih. Na vzhodnem delu države bo oblačnosti nekoliko manj, vendar popoldne in zvečer bodo tudi tam krajevne plohe. Zvečer bo prehodno zapihal jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 14, na Primorskem od 14 do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 22 stopinj Celzija.

V drugi polovici noči na sredo se bodo padavine, deloma nevihte, od severa okrepile in prehodno zajele vso Slovenijo. Zapihal bo močan severnik, ki bo do srede zjutraj že v glavnem oslabel. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine približno 1000 m. Dopoldne bodo padavine od severa povsod ponehale in nebo zjasnilo se bo. Čez dan bo delno jasno in sveže, popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe.
V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno in zlasti ponekod na vzhodnem delu države bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo severozahodni veter.


Sosednje pokrajine
Danes bo v sosednjih krajih Italije in ob severnem delu Jadrana pretežno oblačno, vendar v glavnem brez padavin. Drugje bo še jasno, ponekod bo pihal jugozahodni veter. Jutri bo v krajih zahodno od nas oblačno z občasnimi padavinami. Proti vzhodu bo občasno še nekaj sonca, popoldne pa bodo tudi tam posamezne plohe.

Gorski svet
Danes bo predvsem v hribih Notranjske in severne Primorske ter v južnem predgorju Julijskih Alpah in v zahodnih Julijcih pretežno oblačno in ponekod megleno. Drugje bo delno jasno. Pihal bo rahel zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov približno 9 stopinj Celzija.
Jutri bo v večjem delu slovenskih gora in hribov prevladovalo oblačno vreme, občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe. Vrhovi bodo v glavnem v oblakih. Nekoliko manj oblačno bo na Pohorju in v vzhodnih Karavankah, kjer pa bodo popoldne tudi posmezne plohe. Pihal bo rahel do zmeren veter v glavnem jugozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov približno 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 20. oktober:
20.10.1970
V začetku je pod približno 2000 m v večjem delu države zmerno do močno deževalo, več kot noči pa se je ob ohladitvi meja sneženja spustila do nižin. Pri Domu na Komni so zjutraj naslednjega dne izmerili 204 milimetrov, v Lepeni na Bovškem 197 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 167 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 162 milimetrov in v Bovcu 149 milimetrov padavin v minulih 24 urah. V visokogorju in sredogorju je zapadlo neobičajno veliko snega za mesec oktober. Na Kredarici in v Podolševi so naslednji dan zjutraj, 21. oktobra, namerili 70 centimetrov sveže zapadlega snega, v Javorniškem Rovtu nad Jesenicami ga je bilo 50 centimetrov, na Rovtarici na Jelovici, na Mrzlem Studencu na Pokljuki in na Predelu 47 centimetrov ter na Hudem vrhu in pri Koči nad Šumikom na Pohorju 40 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Wahiawa | hochfeiler