Torek, 24. november 2020, 18:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.10.2014

Vremenska napoved - 17. oktober 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > oktober > 17. 10. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 17. oktober 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.10.2014Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, ob morju bo oblačnosti manj. Občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, ki bodo zvečer povsod ponehale in od severa se bo jasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 23 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno jasno, v začetku ponekod na Primorskem še zmerno do pretežno oblačno. V osrednjih krajih bo zjutraj in deloma dopoldne nekaj nizke oblačnosti, po nekaterih nižinah pa se bo zjutraj in del dopoldneva zadrževala megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, na Primorskem do približno 15, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 21, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

V nedeljo bo pretežno jasno. V prvem delu dneva bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. V ponedeljek bo v zahodnih krajih pretežno oblačno, tam bo možna kakšna dežna kaplja, popoldne bo občasno bolj oblačno tudi ponekod v osrednjih krajih, zvečer in v noči iz ponedeljka na torek pa se bo nebo pooblačilo tudi drugje po Sloveniji.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti vzhodno od Slovenije bodo še krajevne padavine. Proti večeru se bo od severa jasnilo. Jutri bo v večjem delu sosednjih pokrajin precej jasno z meglo po nižinah v jutranjih urah, le ponekod v Italiji bo v začetku še zmerno do pretežno oblačno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.

Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti dopoldne bodo vrhovi v oblakih. Občasno bodo krajeve padavine. Popoldne se bodo oblaki trgali in pjavljale se bodo še krajevne plohe. Zjutraj in deloma dopoldne bo pihal zmeren zahodni do jugozahodnik, ki se bo postopno obračal v severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 7 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno, le zjutraj in deloma dopoldne bo nekaj nizke oblačnosti zlasti na območju Gorenjske. Vrh oblačnosti bo predvidoma segal do nadmorske višine približno 1500 m. Dopoldne se bo postopno nebo zjasnilo tudi na tem območju. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri, v visokogorju pa zmeren severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov približno 7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 17. oktober:
17.10.1983
V pretekli noči so bili v nekaterih krajih na Goriškem številni močni nalivi, v nekaj urah je padlo tudi preko 200 milimetrov padavin. V Novi Gorici so zjutraj izmerili 272 milimetrov v enem dnevu, od tega je 257 milimetrov padlo v 6 urah! V Čepovanu je dnevna višina padavin znašala 229 milimetrov, največja šesturna pa 200 milimetrov. V Lokvah je v enem dnevu padlo 192 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ravenna | hochfeiler