Ponedeljek, 30. november 2020, 17:57
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.10.2014

Vremenska napoved - 14. oktober 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > oktober > 14. 10. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 14. oktober 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.10.2014Popoldne bo zlasti na zahodnem delu države in jugu Slovenije spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, lahko tudi posameznimi nevihtami. Drugje bo več sonca. Jugozahodni veter bo nekoliko oslabel. Najvišje temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno. Padavine, deloma plohe ali nevihte, se bodo pojavljale zlasti v zahodnih, južnih in deloma osrednjih krajih. Krajevno bodo možni tudi močnejši nalivi. Drugje po Sloveniji bo padavin manj. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 15, na Primorskem do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 21 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in v četrtek v začetku še posameznimi nevihtami. Padavine bodo pogostejše na zahodnem delu države.


Sosednje pokrajine
Danes bo več oblačnosti zahodno in južno od nas z občasnimi krajevnimi padavinami, tudi posameznimi nevihtami, drugje bo v glavnem jasno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Jutri bo pretežno oblačno, zlasti zahodno in južno od nas se bodo pojavljale padavine, deloma plohe in nevihte.

Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju deloma jasno, nekateri vrhovi bodo lahko občasno v oblakih. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, vrhovi bodo pogosto v oblakih. Zlasti na zahodnem delu države bodo tudi krajevne padavine. Pihal bo zmeren do okrepljen jugozahodnik, ki bo čez dan nekoliko slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov približno 5 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno, vrhovi bodo pogosto v oblakih, nekaj manj strnjena oblačnost bo zlasti na vzhodnem delu države. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma kot plohe, lahko tudi posamezne nevihte. Pihal bo v glavnem zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov približno 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. oktober:
14.10.1958
V nekaterih krajih v vzhodni polovici Slovenije so zjutraj izmerili neobičajno veliko 24 urno višino padavin. Na Pleskem pri Hrastniku je padlo 104 milimetrov, na Planini nad Sevnico 88 milimetrov, v Celju 86 milimetrov, v Gornji Radgoni 77 milimetrov in v Murski Soboti 69 milimetrov padavin.

14.10.2009
Mraz v gorah se je še okrepil, v nekaterih krajih po nižinah pa se je zjutraj temperatura spustila pod ničlo. Na Kredarici (2514 m) se po jutranjih minus 13,2 stopinj C čez dan ni ogrelo nad minus 11 stopinj C; pod ničlo je ostalo tudi na Rogli (1492 m) in Krvavcu (1740 m).

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ile Surprise | cottage bing