Nedelja, 29. november 2020, 04:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.10.2014

Vremenska napoved - 13. oktober 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > oktober > 13. 10. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 13. oktober 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.10.2014Popoldne bo bolj oblačno v zahodni in deloma v osrednjem delu Slovenije, na zahodnem delu države bo ponekod občasno rahlo deževalo. Bolj jasno bo na vzhodnem delu države države. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 24, na vzhodem delu države do 26 stopinj Celzija.
Zvečer in preko noči se bo prehodno nebo pooblačilo tudi v vzhodni Sloveniji, padavine, deloma nevihte, se bodo na zahodnem delu države okrepile in se prehodno razširile proti vzhodu. Suho bo ostalo zlasti na Štajerskem in v Prekmurju. Do jutra bodo padavine že oslabele.
Jutri bo zlasti na zahodnem delu države in jugu Slovenije spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, na vzhodnem delu države pa bo v glavnem jasno. Jugozahodni veter bo nekoliko oslabel.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 24 stopinj Celzija.

V sredo bo tudi na vzhodnem delu države več oblačnosti. Padavine, deloma plohe ali nevihte, se bodo pojavljale zlasti v zahodnih in v osrednjih krajih, redkeje pa drugje po Sloveniji.
V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnim dežjem, ki bo pogostejši na zahodnem delu države. V začetku bodo še posamezne nevihte.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno in južno od nas bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti v hribovitem svetu bo občasno deževalo. Drugje bo v glavnem jasno in toplo, proti večeru bo občasno bolj oblčano tudi ponekod v krajih vzhodno od nas. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Preko noči se bodo padavine, deloma nevihte, prehodno okrepile, do jutri zjutraj oslabele in jutri bo občasno deževalo ponekod v krajih zahodno in južno od nas. Vzhodneje bo jasno.

Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju v glavnem jasno. Drugje bo pretežno oblačno, vrhovi bodo v oblakih. Ponekod v Julijskih Alpah in v hribih severne Primorske bo občasno rahlo deževalo. V noči na jutri se bodo padavine prehodno okrepile in prehodno zajele tudi zahodne Karavanke in Kamniško Savinjske Alpe. Pihal bo zmeren do okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 12 do 16, na višini 2500 metrov približno 7 stopinj Celzija.
Tudi jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju deloma jasno, nekateri vrhovi bodo lahko občasno v oblakih. Drugje bo pretežno oblačno, vrhovi bodo v glavnem v oblakih. Ponekod krajevne padavine. Pihal bo zmeren do okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov približno 6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 13. oktober:
13.10.1958
V nočnem neurju je v Goriških brdih in Spodnji Soški dolini padlo izjemno veliko dežja. V Neblem so izmerili 225 milimetrov, v Plavah pa 158 milimetrov padavin v enem dnevu.

13.10.2009
V gorah je bilo zimsko mrzlo, v nekaterih krajih v severni Sloveniji pa je predvsem v jutranjih urah pihal močan severni do severozahodni veter, ki na območju Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank in Pokljuke povzročil nekaj gmotne škode. Na Kredarici (2514 m) so sunki dosegli skoraj 160 km/h, na Krvavcu (1740 m) 102 km/h, v Lescah 99 km/h, v Bovcu 89 km/h in na Rogli (1492 m) 87 km/h.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Phu Quoc | webcams bing