Ponedeljek, 23. november 2020, 20:17
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.1.2014

Vremenska napoved - 9. januar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 9. januar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.1.2014Popoldne bo po nižinah Primorske in v delu Notranjske pretežno oblačno. Drugje bo delno jasno, po nekaterih nižinah pa bo tudi popoldne vztrajala megla. Ponekod bo začel pihati jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature v krajih z meglo približno 3, drugje od 5 do 10 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno, le v severovzhodni Sloveniji v začetku delno jasno. Zlasti v jugozahodnih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Dopoldne bo ponekod še pihal jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 6, ob morju do 8, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 12 stopinj Celzija.

V soboto bo na vzhodnem delu države delno jasno z jutranjo meglo. Drugje bo pretežno oblačno, v jugozahodnih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Čez dan bo ponekod ponovno pihal jugozahodnik. V nedeljo bo delno jasno, na zahodnem delu države pa zmerno do pretežno oblačno. Še bo razmeroma toplo za ta čas.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas bo popoldne pretežno oblačno. Drugje bo delno jasno, ponekod po nižinah se bo zadrževala megla. Jutri bo povsod več oblačnosti, le v krajih severovzhodno od nas bo dopoldne še delno jasno in ponekod megleno. Ob Jadranu bo občasno rosilo.

Gorski svet
Danes bo pretežno jasno z občasno koprenasto oblačnostjo. Nekaj nizke oblačnosti bo le na območju med Trnovskim gozdom in Snežnikom ter v spodnjem Posočju. Popoldne se bo nekoliko krepil zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa 3 stopinje Celzija.
Jutri bo na Pohorju in v vzhodnih Karavankah delno jasno, drugje pa pretežno oblačno in ponekod megleno. Zlasti v južnem in zahodnem predgorju Julijskih Alp bo občasno rosilo ali rahlo deževalo, nad 1300 m pa rahlo snežilo. Zjutraj bo pihal zmeren zahodni do jugozahodnik, ki bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa -2 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 9. januar:
9.1.1909
Močno sneženje v nekaterih krajih v notranjosti Slovenije je ponehalo. V Kranju so zjutraj naslednjega dne izmerili 72 centimetrov (48 ur prej 7 centimetrov), v Žireh 71 centimetrov (24 centimetrov), v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 52 centimetrov (9 centimetrov) in v Postojni 40 centimetrov (3 centimetrov) debelo snežno odejo.

9.1.1976
Ob izrazitem temperaturnem obratu in sončnem vremenu je bilo v nekaterih krajih v višjih legah neobičajno toplo. Na Planini pod Mirno goro (740 m) v Beli krajini se je ogrelo do 17,2 stopinj C, v Zgornjih Poljanah (1030 m) na Notranjskem so namerili 15,6 stopinj C, na Golteh (1415 m) 14,0 stopinj C, na Kumu (1218 m) 13,0 stopinj C in na Pleši na Nanosu (1258 m) 11,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Portland ME | flickr hike