Torek, 1. december 2020, 09:42
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.1.2014

Vremenska napoved - 8. januar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 8. januar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.1.2014Danes in jutri bo na Primorskem in delu Notranjske pretežno oblačno, drugje bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost, ki bo lahko zlasti v Prekmurju vztrajala ves dan.
Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 3, na Primorskem približno 7, danes čez dan bodo najvišje temeprature od 7 do 12, jutri od 4 do 9 stopinj Celzija.

V petek in v soboto bo v severovzhodni Sloveniji delno jasno, drugje bo pretežno oblačno. Zlasti v jugozahodnih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo pihal zahodni do jugozahodnik. Še bo razmeroma toplo za ta čas.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas bo zmerno do pretežno oblačno, drugje bo delno jasno. V prvem delu dneva bo po nižinah megla, ki se lahko v Panonski nižini zadrži tudi čez dan.

Gorski svet
Danes bo pretežno jasno, občasno bo nekaj koprenaste oblačnosti. V alpskem predgorju se bo ponekod pojavljala nizka oblačnost, ki bo segala do nadmorske višine približno 1000 m. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa 3 stopinje Celzija.
Jutri bo pretežno jasno, občasno bo nekaj koprenaste oblačnosti. Nekaj nizke oblačnosti bo le na območju med Trnovskim gozdom in Snežnikom. Popoldne se bo nekoliko krepil jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 8. januar:
8.1.1984
Predvsem v delu jugozahodne in osrednje Sloveniji je čez dan začelo zmerno do močno snežiti, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih zapadlo preko pol metra snega. Na Pokojišču pri Vrhniki je v enem dnevu zapadlo 62 centimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo in Cerknici 60 centimetrov, v Želimljah 51 centimetrov, v Senožečah 44 centimetrov, v Kočevskih Poljanah 40 centimetrov in v Podsredi na Kozjanskem 35 centimetrov.

8.1.1985
Ponovno zelo mrzlo jutro v precejšnjem delu Slovenije, v veliko krajih je bila izmerjena najnižja temperatura po letu 1980. V Babnem Polju se je živo srebro spustilo do minus 33,0 stopinj C, v Novi vasi na Blokah je bilo minus 32,5 stopinj C, na Pragerskem minus 27,8 stopinj C, v Kočevju minus 27,6 stopinj C, v Blagušu v Slovenskih goricah minus 27,0 stopinj C, na Bizeljskem minus 26,5 stopinj C, na Vrhniki minus 24,4 stopinj C, v Lendavi minus 23,4 stopinj C, v Ljubljani minus 20,3 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici minus 15,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Manteku | gora