Ponedeljek, 30. november 2020, 21:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.1.2014

Vremenska napoved - 7. januar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 7. januar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.1.2014Danes in jutri bo na Primorskem in na Notranjskem pretežno oblačno, drugje delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, ki bo lahko jutri v Prekmurju ostala tudi čez dan. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 6, v alpskih dolinah malo pod 0, na Primorskem približno 7, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 14 stopinj Celzija.

V četrtek bo na jugozahodnem delu države države pretežno oblačno, drugje delno jasno. Ponekod po nižinah bo v prvem delu dneva megla. V petek bo v severni Sloveniji delno jasno, drugje bo pretežno oblačno. Zlasti v zahodni Sloveniji bo ponekod občasno rahlo deževalo. Ponekod bo pihal zahodni do jugozahodnik. Še bo razmeroma toplo za ta čas.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas bo danes in jutri zmerno do pretežno oblačno. Drugje bo delno jasno. V prvem delu dneva bo po nižinah megla, ki se bo lahko v Panonski nižini jutri zadržala tudi čez dan.

Gorski svet
Danes bo pretežno jasno, občasno pa bo malo več koprenaste oblačnosti. V alpskem predgorju pa se bo pojavljala nizka oblačnost, ki bo segala do nadmorske višine približno 1000 m. Pihal šibak veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov 2 stopinji Celzija.
Jutri bo pretežno jasno, občasno bo nekaj koprenaste oblačnosti. V alpskem predgorju pa se bo pojavljala nizka oblačnost, ki bo segala do nadmorske višine približno 1000 m. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov 2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 7. januar:
7.1.1967
Močno sneženje v južni in vzhodni Sloveniji je oslabelo, v nekaterih krajih se je snežna odeja do jutra v 48 urah odebelila za preko pol metra. V Kočevskih Poljanah se je višina snega povečala s 7 centimetrov na 88 centimetrov, na Glažuti na Pohorju s 70 centimetrov na 148 centimetrov, na Sinjem Vrhu v Beli krajini z 9 centimetrov na 84 centimetrov, na Hribu v Loškem potoku z 31 centimetrov na 106 centimetrov, v Novem mestu s 5 centimetrov na 57 centimetrov in v Senožečah s 6 centimetrov na 50 centimetrov.

7.1.1985
Zelo mrzel dan, zjutraj je bilo v veliko krajih pod minus 20 stopinj C, čez dan pa se je v glavnem segrelo le do približno minus 10 stopinj C. V Žalcu je bila najnižja jutranja temperatura minus 27,9 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu se je ohladilo do minus 27,0 stopinj C, v Ratečah so izmerili minus 26,4 stopinj C, na Letališču Maribor minus 25,8 stopinj C in na Vojskem nad Idrijo minus 20,5 stopinj C.

7.1.2001
Preteklo noč, deloma pa tudi čez dan, je bila zaradi toplega vetra južnih smeri temperatura po nižinah za mesec januar neobičajno visoka. Ob 7. uri zjutraj so v Dobličah pri Črnomlju namerili 16,0 stopinj C, v Novem mestu 15,8 stopinj C, na Letališču Portorož 14,8 stopinj C, v Mariboru 14,5 stopinj C, v Velenju 14,0 stopinj C in v Ljubljani 12,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Milton | pot