Ponedeljek, 30. november 2020, 17:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.1.2014

Vremenska napoved - 30. januar 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > januar > 30. 1. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 30. januar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.1.2014Danes bo oblačno s padavinami. Na Primorskem bo deževalo, drugje snežilo. Ob morju bo čez dan začel pihati jugo. Čez dan bodo najvišje temperature približno 0, na Primorskem od 7 do 12 stopinj Celzija.
Preko noči bo sneg od juga začel prehajati v dež, ponekod bo možna poledica. Jutri bo oblačno s padavinami. Na severozahodu države bo snežilo, drugje deževalo. Ob morju bodo možne tudi nevihte, pihal bo jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature približno 0, na Primorskem od 4 do 10, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 4, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

V soboto bo oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah bo deževalo. Ob morju bo še pihal jugo. Zvečer bo začel pihati severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Hladilo se bo, po nižinah bo dež prešel v sneg.
V nedeljo bo oblačno s padavinami. Na Primorskem bo deževalo, drugje snežilo. Pihala bo zmerna burja.


Sosednje pokrajine
Oblačno bo, padavine se bodo danes pojavljale zlasti v sosednjih krajih Italije, v zahodni Hrvaški in na avstrijskem Koroškem. Ob Jadranu in v Furlanski nižini bo deževalo, drugje v glavnem snežilo. Ob Jadranu bodo tudi nevihte, čez dan bo tam začel pihati jugo. Jutri bo pretežno oblačno. Vzhodno od Slovenije bo v glavnem suho, drugje se bodo pojavljale padavine. Snežilo bo v alpskem delu Italije in Avstrije, drugje pa bo v glavnem deževalo. Ob Jadranu bodo tudi nevihte, pihal okrepljen jugo.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s sneženjem. Največ padavin bo na zahodnem delu države. Pihal bo zmeren do močan južni do jugovzhodni veter. Topleje bo, čez dan bo na višini 1500 metrov bo temperatura od -4 do 0, na višini 2500 metrov pa približno -6 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno in megleno s sneženjem. Meja sneženja se bo dvignila do nadmorske višine približno 700 m. Največ padavin bo na zahodnem delu države. Pihal bo zmeren do močan južni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -2 do 2, na višini 2500 metrov približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 30. januar:
30.1.1989
Z izjemo Skandinavije in Rusije se je nad Evropo raztezalo območje izrazito visokega zračnega tlaka. Dopoldne je tlak, preračunan na morski nivo, v Sloveniji dosegel najvišjo vrednost: v Ljubljani in Novem mestu 1047 hPa, na Letališču Maribor in v Murski Soboti 1046 hPa, v Novi Gorici 1040 hPa in v Portorožu 1039 hPa.

30.1.1992
Popoldne je bilo predvsem v dolini Soče ob burji za mesec januar zelo toplo. V Novi Gorici se je živo srebro povzpelo do 19,0 stopinj C in v Bovcu do 17,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Tortosa | vreme