Nedelja, 29. november 2020, 05:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.1.2014

Vremenska napoved - 3. januar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 3. januar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.1.2014Popoldne bo v severovzhodnih krajih delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, zlasti na Notranjskem, Primorskem in v osrednjem delu države bo občasno še rahlo deževalo ali rosilo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.
Jutri bo oblačno, padavine se bodo v zahodni in osrednji Sloveniji okrepile, na vzhodnem delu države pa bo še v glavnem brez padavin. Meja sneženja se bo dvignila nad približno 1500 m. Ob morju bo zapihal jugo.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 6, na Primorskem od 4 do 8, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 10, na vzhodem delu države in ob morju do 12 stopinj Celzija.

V nedeljo bo oblačno. Zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji bo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. V ponedeljek bo zlasti v zahodni polovici države še možen rahel dež ali rosenje, drugje bo suho. Na severovzhodu se bo oblačnost ponekod trgala, pihal bo jugozahodni veter.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo deževalo zlasti ob Jadranu ter v Gorskem Kotarju. Vzhodno od Slovenije bo delno jasno in ponekod zjutraj megleno.

Gorski svet
Danes bo na vzhodnem delu države delno jasno, drugje v glavnem oblačno in megleno, morda bodo najvišji segali nad oblačni sloj. Rahle padavine se bodo pojavljale zlasti v hribih Notranjske in severne Primorske. Meja sneženja bo na približno 1200 m. Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov -3 stopinje Celzija.
Jutri bo oblačno in megleno. Občasno bodo padavine, ki jih bo največ v hribih Notranjske in severne Primorske. Pihal bo okrepljen zahodni do jugozahodnik. Meja sneženja bo na približno 1500 m. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 3. januar:
3.1.1962
Do jutra so obilne padavine v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, ki so začele 31. decembra, v glavnem ponehale. Zaradi toplega višinskega jugozahodni vetera je tudi v sredogorju deževalo, meja sneženja se je šele ob koncu padavin spustila pod 1000 metrov. Težišče padavin je bilo v Posočju, kjer je v nekaterih krajih v 72 urah padlo preko 400 milimetrov padavin. Tudi v nekaterih krajih drugje so bile padavin neobičajno obilne in so 3. januarja presegli povprečno januarsko višino padavin! V Kneških Ravnah na južnem pobočju Vogla so namerili 479 milimetrov, na Livku pod Matajurjem 462 milimetrov, v Lepeni na Bovškem 454 milimetrov, v Kobaridu 380 milimetrov, v Tolminu 351milimetrov, v Idrijski Beli 304 milimetrov in v Kamniški Bistrici 254 milimetrov padavin v preteklih 72 urah.

3.1.1989
Nad jugovzhodno Evropo je bilo središče obsežnega anticiklona, pri nas je bil zračni tlak neobičajno visok. V notranjosti Slovenije je tlak, preračun na morski nivo, v dopoldanskih urah dosegel 1046 hPa, v Novi Gorici 1042 hPa in v Portorožu 1040 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Malin Head | abc hiker