Torek, 1. december 2020, 09:57
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.1.2014

Vremenska napoved - 29. januar 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > januar > 29. 1. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 29. januar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.1.2014Danes bo na Primorskem delno jasno z zmerno oblačnostjo, burja bo dopoldne povsod ponehala. Drugje bo pretežno oblačno. Rahlo sneženje bo zjutraj ponehalo, le na severovzhodu bo dopoldne še lahko naletaval sneg. Čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 0, na Primorskem od 2 do 8 stopinj Celzija.
Preko noči bo v začetku še suho, v drugem delu noči pa se bodo od jugozahoda začele pojavljati padavine, ki se bodo zjutraj razširile nad osrednjo Slovenijo, popoldne pa postopno še bolj proti vzhodu. Na Primorskem bo deževalo, drugje snežilo. Zvečer bo od juga sneg začel prehajati v dež in ponekod bo možna poledica. Ob morju bo zapihal jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do -2, ob morju in na Goriškem od 0 do 3, čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 2, na Primorskem od 3 do 12 stopinj Celzija.

V petek bo oblačno. Občasno bodo še padavine, ki bodo pogostejše in izrazitejše v zahodnih krajih. Na severozahodu države bo snežilo, drugje pa v glavnem deževalo. Ob morju bo pihal jugo. V soboto se bodo padavine pojavljale v večjem delu države. Po nižinah v notranjosti bo dež prešel v sneg. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo oblačno vreme, ponekod vzhodno od Slovenije bo dopoldne še naletaval sneg. Burja ob Jadranu bo dopoldne ponehala. Jutri se bodo padavine pojavljale zlasti v sosednjih krajih Italije in v zahodni Hrvaški ter v zahodnem delu avstrijske Koroške. Ob Jadranu ter v Furlanski nižini bo deževalo, drugje v glavnem snežilo. Ob Jadranu se bo krepil jugo.

Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno, v visokogorju nad približno 2000 m se bo čez dan prehodno delno zjasnilo. Veter v visokogorju se bo obračal na jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7, na višini 2500 metrov pa približno -11 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno in megleno s sneženjem. Dopoldne bo še v glavnem brez padavin na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah. Pihal bo zmeren do močan južni do jugovzhodni veter. Postajalo bo topleje, na višini 1500 metrov bo temperatura od -4 do -1, na višini 2500 metrov pa približno -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 29. januar:
29.1.2002
Popoldne je bilo na severovzhodu in v višjih legah jasno ter za mesec januar izjemno toplo, na nekaterih meteoroloških postajah je bila izmerjena najvišja januarska temperatura od začetka meritev. V Slovenskih Konjicah se je živo srebro povzpelo do pomladanskih 21,4 stopinj C, v Jeruzalemu v Slovenskih goricah so izmerili 19,5 stopinj C, v Velikih Dolencih in Velenju 19,2 stopinj C, v Novi vasi na Blokah 18,3 stopinj C, v Mariboru 17,9 stopinj C, v Sevnem nad Litijo 16,5 stopinj C in na Vojskem nad Idrijo 13,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Cape Town | vreme