Četrtek, 3. december 2020, 15:15
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.1.2014

Vremenska napoved - 26. januar 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > januar > 26. 1. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 26. januar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.1.2014Popoldne se bo v zahodni in ponekod v osrednjem delu države postopno delno zjasnilo, na severovzhodu pa bo ostalo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod na Primorskem bo prehodno zapihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -4 do 2, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku ponekod delno jasno, čez dan pa bo postopno vse bolj oblačno. Proti večeru in v noči iz ponedeljka na torek bo zlasti v zahodni polovici države lahko občasno rahlo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Količina padavin bo neznatna. Zjutraj bodo najnižje temperature od -10 do -3, ob morju in na Goriškem približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od -4 do 2, na Primorskem do približno 7 stopinj Celzija.

V torek bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin, le na Primorskem bo občasno manj oblačnosti. Tam bo pihala rahla burja.
Tudi v sredo bo večinoma oblačno vreme. Zvečer bo od zahoda začelo rahlo snežiti, po nižinah Primorske pa rahlo deževati.


Sosednje pokrajine
Danes dopoldne bo večinoma oblačno vreme, ponekod bodo občasno možne rahle padavine. Popoldne se bo oblačnost od zahoda trgala. Jutri bo ponekod jutro deloma jasno, večino dneva pa bo večinoma oblačno vreme. Zvečer se bodo v sosednjih krajih Italije pojavljale manjše padavine.

Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno oblačno, ponekod bo zlasti dopoldne naletaval sneg. Čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v visokogorju bo oblačnosti manj. Pihal bo rahel do zmeren, nad približno 2000 m pa tudi močan veter severnih smeri, v sredogorju pa zlasti dopoldne šibak jugovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov pa približno -11 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku delno jasno, čez dan se bo oblačnost povečala in zvečer bo predvsem v Julijskih Alpah in haodnih Karavankah občasno rahlo snežilo, vendar količina padavin bo res majhna. Dopoldne bo pihal zahodni do jugozahodnik, v visokogorju zmeren severozahodni veter. Čez dan se bo veter postopno obračal v severno in severovzhodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 26. januar:
26.1.1945
V nekaterih krajih v višje ležečih predelih je izjemno močno snežilo, od 7. ure zjutraj tega do 7. ure zjutraj naslednjega dne se je snežna odeja odebelila za približno 1 meter! Na Planini pod Golico so zjutraj namerili 76 centimetrov, čez 24 ur pa 163 centimetrov visoko snežno odejo, v Kranjski Gori je višina snežne odeje narasla za 60 centimetrov, v Slovenj Gradcu za 43 centimetrov in na Bledu za 42 centimetrov.

26.1.1954
Jutro je bilo predvsem v severni in severozahodni Sloveniji zelo mrzlo in tudi čez dan je temperatura ostala globoko pod lediščem. Na Rudnem polju na Pokljuki se je ohladilo do minus 31,0 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinjski dolini so namerili minus 24,5 stopinj C, v Vogljah pri Šenčurju minus 23,6 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 23,3 stopinj C in na Zgornjem Jezerskem minus 23,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Easter Isl | hike bing