Torek, 1. december 2020, 10:10
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.1.2014

Vremenska napoved - 17. januar 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > januar > 17. 1. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 17. januar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.1.2014Danes bo oblačno. Padavine nad zahodno Slovenijo se bodo okrepile in razširile nad osrednje kraje, popoldne in v noči na jutri pa se bodo občasno lahko pojavljale še nekoliko vzhodneje. Meja sneženja se bo postopno dvignila nad 1100 m, v začetku pa bo na območju Julijskih Alp še na približno 900 m nad morjem. Ponekod bo pihal okrepljen jugozahodni veter, ki bo čez dan slabel. Ob morju bo pihal jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12, v severozahodnih krajih od 2 do 5 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno, manj oblačnosti bo občasno v vzhodni Sloveniji. Padavine bodo do jutra nekoliko oslabele in se čez dan pojavljale v glavnem le v zahodni ter ponekod v osrednjem delu Slovenije. Meja sneženja bo med 1200 in 1600 m nadmorske višine. Zlasti v severovzhodnih krajih in v višjih legah bo pihal jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 10, v severozahodni Sloveniji od 1 do 4, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 15, na severozahodu približno 5 stopinj Celzija.

V nedeljo se bo dež od zahoda ponovno okrepil in popoldne širil proti vzhodu. Ob morju bo pihal jugo. Še bo zelo toplo za ta čas.
V ponedeljek bo ponekod na zahodnem delu države občasno rahlo deževalo, proti večeru pa postopno tudi drugje.


Sosednje pokrajine
Danes bo vzhodno od Slovenije zmerno do pretežno oblačno, drugje pa oblačno in deževno. Na območju Alp bo snežilo do višje ležečih dolin. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem delu Jadrana jugo, ki bo zvečer oslabel. Tudi jutri bo vzhodno od nas nekoliko manj oblačnosti. Drugje bo oblačno, občasno bo deževalo. Jugo ob Jadranu se bo proti večeru ponovno krepil.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami, bolj kot n esuho bo zlasti dopoldne le na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah. Na območju Julijskih Alp bo v začetku snežilo do približno 900 m, drugje pa bo meja sneženja med 1000 in 1300 m nad morjem. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa -4 stopinje Celzija.
Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju spremenljivo do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Drugje bo oblačno, občasno bodo še padavine, meja sneženja bo med 1200 in 1600 m nad morjem. Pihal bo v glavnem zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 17. januar:
17.1.1964
Nad osrednjim delom Evrope je bilo središče močnega anticiklona, pri nas je bil tlak neobičajno visok. V notranjosti Slovenije je tlak, preračunan na morski nivo, ob 7. uri zjutraj znašal približno 1046 hPa, v Kopru pa 1042 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ustica | hochfeiler