Ponedeljek, 23. november 2020, 19:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.1.2014

Vremenska napoved - 12. januar 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > januar > 12. 1. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 12. januar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.1.2014Popoldne bo precej jasno. Ponekod po nižinah severne Slovenije bo megleno, na Primorskem pa bo zmerno do pretežno oblačno.
Preko noči bo megla nastala tudi po kotlinah osrednje Slovenije.
Jutri bo v začetku dokaj jasno in po nižinah megleno. Popoldne se bo v zahodni Sloveniji nebo pooblačilo. Krepil se bo jugozahodnik in pregnal meglo.
Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, na Primorskem približno 7, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 13 stopinj Celzija.

V torek bo oblačno. Od zahoda se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne nekoliko okrepile in postopno razširile nad večji del Slovenije. Meja sneženja bo v glavnem nad 1000 m nadmorske višine, le na območju Julijskih Alp bo lahko snežilo do višje ležečih dolin.
V sredo čez dan bodo padavine oslabele in postopno ponehale.


Sosednje pokrajine
Pretežno jasno bo, po nižinah in ob morju pa bo ponekod nizka oblačnost ali megla. Jutri čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala, zapihal bo jugozahodnik.

Gorski svet
Danes bo precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Pihal bo rahel severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov približno -2 stopinji Celzija.
Jutri bo v začetku precej jasno, popoldne pa bo oblačnost na območju med Julijskimi Alpami in Snežnikom naraščala. Krepil se bo jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 12. januar:
12.1.1976
V višinah je pihal močan in topel zahodni do severozahodni veter, ki je v nekaterih krajih kot fen segel v nižine in doline ter pognal temperaturo k višku - v nekaterih krajih na severnem delu države in severovzhodu je bila izmerjena najvišja januarska temperatura od začetka meritev. Na Mestnem Vrhu pri Ptuju se je ogrelo do 17,1 stopinj C, v Velenju do 17,0 stopinj C, na Pragerskem do 16,8 stopinj C, v Ravnah na Koroškem in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu do 15,5 stopinj C in na Zgornjem Jezerskem do 13,7 stopinj C.

12.1.1987
Zlasti v vzhodnem delu Slovenije so zjutraj namerili neobičajno veliko višino novega snega. Na Strojni na Koroškem je v enem dnevu zapadlo 59 centimetrov, v Radljah ob Dravi 43 centimetrov, v Črešnjevcu pri Slovenski Bistrici 33 centimetrov, na Žusmu 32 centimetrov, v Veržeju 31 centimetrov in v Gornji Radgoni 30 centimetrov snega.

12.1.2007
V višinah je pihal orkanski severozahodnik, ki je v Ljubljansko kotlino segel kot karavanški fen. V Ljubljani je bila izmerjena najvišja januarska temperatura od začetka meritev na sedanji lokaciji leta 1948 - ogrelo se je do 15,8 stopinj C. Tudi v nekaterih krajih drugje je bilo za mesec januar neobičajno toplo; v Metliki se je živo srebro povzpelo do 18,0 stopinj C, v Preddvoru in na Letališču Brnik do 15,1 stopinj C in v Bohinjski Češnjici do 15,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Ankaran | hike.uno