Nedelja, 29. november 2020, 04:56
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.1.2014

Vremenska napoved - 11. januar 2014

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2014 > januar > 11. 1. 2014
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 11. januar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.1.2014Popoldne bo na Primorskem in Notranjskem v glavnem oblačno, ponekod bo lahko občasno rosilo. Drugje bo deloma jasno, ponekod še pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodnik.
Jutri bo v gorah jasno, po nižinah pa bo pogosta megla ali nizka oblačnost, ki bo čez dan manj strnjena.
Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 5, ob morju približno 8, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 14 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo po nižinah v začetku megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo več oblačnosti na zahodnem delu države, zapihal bo jugozahodnik. Še bo razmeroma toplo. V torek bo oblačno, od zahoda se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne nekoliko okrepile in postopno razširile nad večji del Slovenije. Meja sneženja bo v glavnem nad 1000 m nadmorske višine.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno, zlasti v hribovitem svetu v južnih sosednjih pokrajinah bo lahko občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod se bo delno zjasnilo. Jutri bo po nižinah pogosta megla ali nizka oblačnost.

Gorski svet
Danes bo v visokogorju nad približno 2000 m deloma jasno z občasno nekaj visoke oblačnosti, nižje bo v glavnem oblačno, tudi megleno. Manj nizke oblačnosti bo čez dan v gorah na vzhodnem delu države. V južnem in zahodnem predgorju Julijskih Alp bo ponekod občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo v glavnem zmeren, ponekod tudi okrepljen zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 2 do 6, na višini 2500 metrov približno -1 stopinje Celzija.
Jutri bo jasno, v sredogorju še tudi megleno. Veter bo šibak. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov približno -2 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 11. januar:
11.1.1979
Slovenijo je čez dan prešel sekundarni ciklon, na morski nivo preračun zračni tlak je padel pod 990 hPa. V Portorožu je bil najnižji tlak 985 hPa, v Novem mestu 986 hPa, v Ljubljani in na Letališču Maribor pa 987 hPa.

11.1.1987
Predvsem v zahodni Sloveniji je drugi dan zmerno do močno snežilo, od jutra prejšnjega do jutra naslednjega dne se je snežna odeja v glavnem odebelila za 40minus 80 centimetrov; tudi drugje po Sloveniji je zapadlo precej snega. Na meteoroloških postajah Vogel in Nanos-Ravnik se je višina snega v 48 urah povečala za 90 centimetrov, na Vojskem nad Idrijo za 89 centimetrov, v Lepeni na Bovškem za 85 centimetrov, v Lučinah pri Polhovem Gradcu za 79 centimetrov, v Kobaridu za 61 centimetrov, v Volčjem Potoku pri Kamniku za 59 centimetrov in na Vrhniki za 49 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Westende | abc hiker