Ponedeljek, 23. november 2020, 20:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.1.2014

Vremenska napoved - 1. januar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 1. januar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.1.2014Oblačnost trenutno sega do nadmorske višine približno 1400 metrov, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.
Jutri bo na vzhodem delu države delno jasno in zjutraj megleno. Drugje bo pretežno oblačno, v zahodni in delu osrednje ter južne Slovenije bo zlasti popoldne rahlo deževalo, nad približno 900 metri pa rahlo snežilo. Čez dan bo zapihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 4, v alpskih dolinah s snežno odejo do -5, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 6, na Primorskem in na vzhodem delu države od 7 do 10 stopinj Celzija.

V petek dopoldne bodo padavine v glavnem ponehale, zlasti na vzhodem delu države se bo delno zjasnilo. Pihal bo jugozahodnik.
V soboto bo v zahodni in osrednji Sloveniji znova pričelo deževati.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes delno jasno. Po nekaterih nižinah bo večji del dneva oblačno ali megleno. Jutri bo zahodno in južno od nas pretežno oblačno, popoldne bo pričelo deževati. Drugje bo delno jasno in zjutraj po nižinah megleno.

Gorski svet
Danes bo v visokogorju pretežno jasno, v sredogorju pa v začetku megleno. Nizka oblačnost sega do približno 1400 metrov in se bo spuščala ter ponekod čez dan tudi razkrojila. Zaradi šibkega jugozahodnega vetra se bodo začeli nabirati oblaki južno od Bohinjskega grebena in v Notranjskih hribih. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov -5 stopinj Celzija.
Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju še delno jasno. Drugje se bo dopoldne nebo pooblačilo, popoldne bo v Julijskih Alpah, zahodnih Karavankah in na območju Snežnika pričelo rahlo snežiti. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 1. januar:
1.1.1969
V notranjosti države se je novo leto pričelo z zelo mrzlim vremenom. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je bilo zjutraj minus 24,5 stopinj C, v Novi vasi na Blokah so namerili minus 24,3 stopinj C, v Celju minus 24,0 stopinj C ter v Žireh in Radovljici minus 22,0 stopinj C. Čez dan je navkljub deloma sončnemu vremenu temperatura ostala globoko pod ničlo; na Letališču Brnik se je ogrelo le do minus 9,4 stopinj C, na Bizeljskem do minus 9,0 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu do minus 8,5 stopinj C in v Celju do minus 7,2 stopinj C.

1.1.1977
Veter južne do zahodne smeri, ki je v nekaterih krajih v nižjih legah zapihal prejšnji dan, je po vseh kotlinah razpihal mrzel zrak, zato je bila v nekaterih krajih na severovzhodu otoplitev izjemno velika. V Murski Soboti je bilo v pretekli noči še do minus 20,7 stopinj C, popoldne pa se je ogrelo do 8,2 stopinj C! Velik temperaturni skok je bil na primer zabeležen tudi v Blagušu v Slovenskih goricah, kjer se je temperatura dvignila z minus 16,9 stopinj C na 8,4 stopinj C. Močna odjuga je v veliko krajih pobrala precej snega, v Kočevju se je z jutranjih 36 centimetrov stanjšala na 12 centimetrov zjutraj naslednjega dne, v Postojni s 35 centimetrov na 17 centimetrov, v Javorjah nad dolino Poljanske Sore z 32 centimetrov na 11 centimetrov, v Staršah pri Mariboru pa je pobralo vseh 18 centimetrov snega.

1.1.1979
Vstop v novo leto se je začel z izrazito spremembo vremena. Val zelo mrzlega, polarnega zraka je v drugi polovici dneva od severa dosegel Slovenijo. Ob obilenem in hitrem padcu temperature je v večjem delu države padlo nekaj snega, v nekaterih krajih na južnem delu države Slovenije nad 20 centimetrov. Na Kredarici je bila ob 14. uri temperatura še minus 5,4 stopinj C, ob 21. uri so namerili le še minus 18,6 stopinj C, do jutra naslednjega dne pa je temperatura padla do minus 27,8 stopinj C. Na Krvavcu je temperatura s popoldanskih minus 1,8 stopinj C padla na minus 20,5 stopinj C zjutraj naslednjega dne, na Kumu z 1,2 stopinj C na minus 17,0 stopinj C, v Babnem Polju s 7,7 stopinj C na minus 20,3 stopinj C in v Ambrusu na Dolenjskem z 11,7 stopinj C na minus 17,0 stopinj C

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Lagos | marmolada bing