Sobota, 28. november 2020, 09:53
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.9.2013

Vremenska napoved - 29. september 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 29. september 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.9.2013Popoldne bo oblačno in deževno. Na zahodnem delu države bodo lahko še posamezne nevihte. Več padavin bo v zahodni in južni Sloveniji. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem bo zapihala rahla do zmerna burja. Temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.
Jutri dopoldne bo dež na Primorskem postopno ponehal, pihala bo zmerna burja. Tudi drugje bodo padavine od zahoda slabele, ponekod bo pihal severovzhodnik. Hladno bo, meja sneženja bo prehodno na približno 1800 m nad morjem. Temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem od 12 do 17 stopinj Celzija.

V torek bo na Primorskem precej jasno, burja bo slabela. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. V sredo bo pretežno jasno s hladnim in ponekod po nižinah meglenim jutrom.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno, deževati bo začelo v vseh sosednjih pokrajinah. Zlasti ob severnem delu Jadrana bodo tudi nevihte. Tam bo pihal zmeren jugo, popoldne in zvečer bo zapihala burja. Jutri bodo padavine od zahoda postopno slabele.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Padavine bodo vse pogostejše, v začetku bodo zlasti Julijcih in v hribih zahodne Slovenije tudi posamezne nevihte. Popoldne se bo meja sneženja spuščala, v noči iz nedelje na ponedeljek pod 2000 m. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih smeri, zlasti nižje, v sredogorju, se bo čez dan že obračal v vzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura dopoldne približno 10, na višini 2500 metrov približno 5 stopinj C, popoldne pa se bo od vzhoda hladilo.
Jutri bo oblačno in megleno. Padavine bodo od zahoda postopno slabele. Meja sneženja bo precej spremenljiva glede na krajevno jakost padavin, občasno bo lahko tudi pod 1800 m. Pihal bo v glavnem zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov približno 1 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 29. september:
29.9.1977
V večjem delu Slovenije je bilo jutro najhladnejše v mesecu septembru v zadnjih desetletjih. V Babnem Polju se je ohladilo celo do minus 7,9 stopinj C, na Rakitni pod Krimom so izmerili minus 6,8 stopinj C, v Ilirski Bistrici minus 3,6 stopinj C, v Murski Soboti minus 3,5 stopinj C, v Kočevju minus 3,1 stopinj C, v Godnjah na Krasu minus 1,4 stopinj C, v Mariboru minus 1,0 stopinj C in v Ljubljani -0,6 stopinj C. Neobičajno visok je bil tudi zračni tlak, saj je bilo nad večjim delom Evrope izrazito območje visokega zračnega tlaka. V Ljubljani je bil največji tlak, preračunan na morski nivo, 1036 hPa, na Letališču Maribor in v Novem mestu 1035 hPa ter v Portorožu 1031 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Daepo-dong | kamera