Sreda, 25. november 2020, 11:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.9.2013

Vremenska napoved - 28. september 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 28. september 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.9.2013Popoldne bo oblačno, malo sonca bo občasno ponekod na južnem Primorskem. V severnih in v severovzhodnih krajih bo v glavnem brez padavin, drugje bodo občasno manjše, krajevne padavine, na Primorskem tudi posamezne plohe in nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 16, na Primorskem do približno 22 stopinj C,
Tudi jutri bo oblačno. Deževalo bo vse pogosteje, na zahodnem delu države bodo zlasti dopoldne tudi krajevne plohe in posamezne nevihte. Ponekod bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem popoldne rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 14, na Primorskem približno 17, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 16, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

V ponedeljek dopoldne bo dež na Primorskem postopno ponehal, burja se bo prehodno okrepila. Tudi drugje bodo padavine od zahoda slabele, ponekod bo pihal severovzhodnik. Hladno bo, meja sneženja se bo spustila na približno 1800 m nad morjem. V torek bo na Primorskem precej jasno, burja bo slabela. Drugje bo pretežno oblačno, v nekaterih predelih vzhodne Slovenije bo v prvem delu dneva še občasno rahlo deževalo.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno, občasno bo v nekaterih krajih rahlo deževalo, ob severnem delu Jadrana bo tudi kakšna nevihta. Suho bo v krajih vzhodno in severno od nas. Jutri bo oblačno, začelo bo deževati v vseh sosednjih pokrajinah. Zlasti ob severnem delu Jadrana bodo tudi nevihte.

Gorski svet
Danes bo oblačno, tudi megleno, proti vzhodu bo lahko oblačnost občasno manj strnjena. Zlasti na območju Julijskih Alp in hribov Notranjske in severne Primorske bodo občasno rahle padavine. Pihal bo rahel do zmeren zahodni do jugozahodnik, v visokogorju pa severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov približno 6 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno in megleno. Padavine bodo vse pogostejše, v začetku lahko v zahodnih Julijcih in v hribih zahodne Slovenije tudi zagrmi. Popoldne se bo meja sneženja spuščala, v noči iz nedelje na ponedeljek pod 2000 m. Pihal bo rahel do zmeren južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura dopoldne približno 10, na višini 2500 metrov približno 5 stopinj C, popoldne pa se bo od vzhoda hladilo.

Vremenski pojavi na dan 28. september:
28.9.1965
Že tretji dan zapored je v Julijskih Alpah in na dinarski pregradi obilno deževalo. Zjutraj naslednjega dne so na nekaterih meteoroloških postajah izmerili preko 400 milimetrov padavin v preteklih 96 urah! Pri Domu na Komni je padlo 538 milimetrov, v Lepeni pod Krnom 513 milimetrov, na Žagi pri Bovcu 472 milimetrov, v Kobaridu 424 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 407 milimetrov, v Čepovanu 375 milimetrov, na Gomancah pod Snežnikom 362 milimetrov in v Biljah pri Novi Gorici 275 milimetrov padavin.

28.9.1989
Neobičajno zgodno močno sneženje v visokogorju. Do jutra je na Kredarici (2514 m) zapadlo 38 centimetrov snega v enem dnevu, zjutraj naslednjega dne ga je bilo skupaj 3/4 metra. Na postaji pod Voglom (1535 m) so zapadli trije centimetri snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gangjin | webcam site