Torek, 1. december 2020, 03:04
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.9.2013

Vremenska napoved - 14. september 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 14. september 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.9.2013Danes bo precej jasno. Na Primorskem in v delu Notranjske bo zaradi šibkega jugozahodnega vetra občasno pretežno oblačno. Popoldne pa bo na nebu nekaj gostejše koprenaste oblačnosti. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 24 stopinj Celzija.
Jutri bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno in zlasti na Primorskem in Notranjskem bo popoldne občasno rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 14, ob morju 16, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22, v vzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami.
V torek se bo dež okrepil, v začetku bodo krajevne nevihte. Ohladilo se bo, zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Popoldne bo dež ponehal, pričelo se bo jasniti.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes večinoma jasno vreme. Nekaj več oblačnosti bo v sosednjih pokrajinah Madžarske ter v predalpskem svetu sosednje Furlanije in v Gorskem Kotarju, popoldne pa tudi v krajih severno od nas.

Gorski svet
Danes bo precej jasno, čez dan bo na nebu nekaj visoke in srednje koprenaste oblačnosti. Bolj oblačno pa bo južno od Bohinjskega grebena in v Notranjskih hribih do Snežnika. Pihal bo rahel do zmeren zahodni do severozahodnik, v sredogorju tudi jugozahodni veter. Na 1500 m bo približno 9, na višini 2500 metrov 3 stopinje Celzija.
Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju še delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Na območju Julijskih Alp in v Notranjskih hribih do Snežnika bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na 1500 m bo približno 11, na višini 2500 metrov 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. september:
14.9.1987
V nekaterih krajih v vzhodnem delu Slovenije se je čez dan segrelo nad 30 stopinj C. V Metliki so izmerili 33,6 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju 32,2 stopinj C, v Slovenskih Konjicah in Radljah ob Dravi 30,7 stopinj C, v Murski Soboti 30,6 stopinj C in v Kočevju 30,5 stopinj C.

14.9.2011
Neobičajno topel dan, po nižinah se je segrelo do približno 30 stopinj C. V Metliki se je živo srebro povzpelo do 33,4 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici so namerili 31,7 stopinj C, v Novem mestu in Bizeljskem 31,6 stopinj C, v Ljubljani 30,8 stopinj C in v Lescah 29,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Djerba | detail bing