Sobota, 28. november 2020, 08:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.9.2013

Vremenska napoved - 12. september 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 12. september 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.9.2013Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, na Primorskem občasno tudi delno jasno. Zlasti v južni Sloveniji bo občasno še deževalo, v bližini morja bo še možna kakšna nevihta. Popoldne in zvečer se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 16, na Primorskem približno 22 stopinj Celzija.
Preko noči in v začetku jutri bo delno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in del dopoldneva megla. Jutri čez dan bo spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne plohe. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 10, na Primorskem približno 12, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

V soboto bo jasno, nekoliko več oblačnosti bo v zahodni Sloveniji. Zjutraj bo po nižinah megla. Čez dan bo pihal jugozahodnik.
V nedeljo se bo nebo pooblačilo, čez dan se bodo od zahoda začele pojavljati padavine.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes spremenljivo do pretežno oblačno, le v krajih zahodno od nas občasno delno jasno. Zlasti v krajih južno in vzhodno od nas bo občasno še deževalo, ob morju bodo možne tudi nevihte. Popoldne se bo od zahoda delno zjasnilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, čez dan bodo nastale krajevne plohe. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod tudi megleno. Občasno se bodo še pojavljale krajevne padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2000 m. Popoldne bodo padavine ponehale, delno se bo nebo zjasnilo. V visokogorju bo pihal rahel do zmeren zahodni do severozahodnik, V sredogorju pa šibak severovzhodnik. Na 1500 m bo približno 7, na višini 2500 metrov 0 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in ponekod megleno. Čez dan bodo nastajale krajevne plohe. Meja sneženja bo na približno 2000 m nadmorske višine. Pihal bo rahel do zmeren severozahodnik. Na 1500 m bo približno 7, na višini 2500 metrov 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 12. september:
12.9.1927
Že drugi dan neobičajno obilno deževje v delu Gorenjske, severne in južne Slovenije. Do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih padlo približno 200 milimetrov padavin v 48 urah. V Bohinjski Bistrici so izmerili 232 milimetrov, v Leskovici nad Gorenjo vasjo 201 milimetrov, v Dražgošah nad Železniki 200 milimetrov, v Škofji Loki 190 milimetrov, v Kamniku 184 milimetrov, v Kočevski Reki 178 milimetrov, v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 158 milimetrov in v Žireh 156 milimetrov padavin.

12.9.1931
V zahodni Sloveniji je drugi dan močno deževalo. Do naslednjega dne ob 9. uri dopoldne je v 48 urah v Kneških Ravnah pod Voglom padlo 290 milimetrov, na Bukovem pri Cerknem 207 milimetrov, v Sv. Luciji (Mostu na Soči) 194 milimetrov in v Logu pod Mangartom 162 milimetrov padavin.

12.9.1998
Ob prehodu sredozemskega ciklona je bil po vsej Sloveniji popoldne in zvečer izmerjen za mesec september izjemno nizek zračni tlak. V Portorožu so izmerili 990 hPa, v Murski Soboti in Biljah pri Novi Gorici 991 hPa, v Novem mestu in na Letališču Brnik pa 992 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Abidjan | abc hiker