Ponedeljek, 1. marec 2021, 22:56
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.8.2013

Vremenska napoved - 8. avgust 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 8. avgust 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.8.2013Danes bo jasno. Čez dan bo ponekod pihal južni do jugozahodnik. Najvišje temperature bodo od 34 do 40 stopinj Celzija.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne se bodo od severa začele pojavljati krajevne plohe in nevihte. Soparno bo. V severovzhodni Sloveniji bo zapihal severni do severovzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature do 15 do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 31 do 36 stopinj Celzija.
V noči iz petka na soboto bodo padavine, deloma nevihte, prehodno zajele vso državo.

V soboto bo v začetku še oblačno. Padavine bodo dopoldne povsod ponehale, od zahoda se bo jasnilo. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. V nedeljo bo jasno, še bo pihala rahla burja.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes jasno in zelo vroče. V Alpah bodo popoldne posamezne nevihte. Jutri bo v krajih jugovzhodno od nas še pretežno jasno in vroče. Drugje se bo oblačnost povečala, popoldne se bodo pričele pojavljati krajevne nevihte.

Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 26, na višini 2500 metrov približno 17 stopinj Celzija.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. V sredogorju bo zapihal šibak severovzhodni veter, v visokogorju pa bo pihal zmeren južni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov približno 10 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 8. avgust:
8.8.1926
Obilno deževje v večjem delu države je povzročilo hude poplave. Do jutra naslednjega dne je v veliko krajih padlo preko 100 milimetrov padavin v zadnjih 48 urah. Največ, 236 milimetrov, so jih zabeležili na meteorološki postaji Hrib v Loškem potoku, v Kranjski Gori je padlo 142 milimetrov, v Zgornjih Lokah pri Blagovici 141 milimetrov, v Škofji Loki 131 milimetrov in v Gradišču (sedaj Sveta Trojica) v Slovenskih goricah 126 milimetrov padavin.

8.8.2008
V popoldanskih nevihtah je v nekaterih krajih na območju Ljubljane in Ilirske Bistrice padala za jajce ali celo jabolko debela toča, ki je povzročila veliko gmotno škodo. Ob prehodu hladne fronte je sredi naslednje noči ob morju zapihal zelo močan veter s sunki nad 30 m/s; na Letališču Portorož so izmerili 36 m/s, v Kopru pa 30 m/s.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Toulon | razgled