Ponedeljek, 1. marec 2021, 23:57
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.8.2013

Vremenska napoved - 22. avgust 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > avgust > 22. 8. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 22. avgust 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.8.2013Popoldne bo v zahodnih krajih precej jasno. Šibka burja na Primorskem bo v glavnem ponehala. Drugje bo delno jasno, nekoliko več oblačnosti bo ostalo ponekod v južni in jugovzhodni Sloveniji. Pihal bo vzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 27, na Primorskem do približno 29 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku precej jasno, le v jugovzhodnih krajih bo občasno zmerno oblačno. Popoldne se bo na severozahodu zmerno nebo pooblačilo, nastala bo kakšna nevihta. Ponekod na Primorskem bo dopoldne pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, na Primorskem do približno 17, čez dan bodo najvišje temperature pa za kakšno stopinjo višje kot danes.

V noči iz petka na soboto se bodo krajevne plohe in nevihte prehodno razširile proti vzhodu. V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. V noči iz sobote na nedeljo bo dež z nevihtami zajel zahodno Slovenijo in se do jutra razširil nad vso Slovenijo. Popoldne bodo padavine oslabele. Nekoliko ohladilo se bo.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno jasno, bolj oblačno pa bo zlasti v severozahodni Hrvaški. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja. Jutri bo v začetku precej jasno, le na severozahodu Hrvaške bo še nekaj oblačnosti. Popoldne se bo v Alpah nebo pooblačilo, od zahoda se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte.

Gorski svet
Danes bo v zahodnih Karavankah in zahodnih Julijskih Alpah precej jasno. Drugje bo dopoldne zmerno do pretežno oblačno, vrhovi bodo pogosto v oblakih. Čez dan se bo delno zjasnilo. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 7 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno jasno. Popoldne bo nastalo nekaj plitve kopaste oblačnosti, ki se bo proti večeru na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank okrepila in tam bo zvečer možna kakšna nevihta. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri, v visokogorju pa zahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 22. avgust:
22.8.1969
Zjutraj so na številnih meteoroloških postajah v severozahodni Sloveniji izmerili več kot 100 milimetrov, v Zgornjem Posočju celo več kot 200 milimetrov padavin v enem dnevu. Na nekaterih meteoroloških postajah je bila zabeležena rekordna dnevna višina padavin v mesecu avgustu. V Bovcu je padlo 280 milimetrov, v Logu pod Mangartom 256 milimetrov, na Kredarici 183 milimetrov, na Bregu blizu Jesenic 172 milimetrov in v Črnem Vrhu nad Polhovim Gradcem 147 milimetrov padavin.

22.8.2011
V nekaterih krajih v višjih legah je izjemen vročinski val ob koncu meseca avgusta 2011 dosegel svoj višek. V Novi vasi na Blokah (722 m) je bil s 34,1 stopinj C izenačen postajni rekord, v Ratečah (864 m) so izmerili 32,8 stopinj C, na Kredarici (2514 m) pa je bil z 19,6 stopinj C izmerjena najvišja avgustovska temperatura doslej.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Kunta Kinteh Island | pot