Petek, 5. marec 2021, 08:32
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.8.2013

Vremenska napoved - 13. avgust 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > avgust > 13. 8. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 13. avgust 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.8.2013Popoldne bo pretežno jasno, na severnem delu države pa se bo nebo pooblačilo in sredi popoldneva se bodo začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, proti večeru tudi nekoliko južneje. V severovzhodni Sloveniji bodo možne posamezne močnejše nevihte. Tam bo zapihal okrepljen severni do severovzhodnik, ki se bo do večera razširil do osrednjih in jugovzhodnih krajev. Čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 33 stopinj Celzija.
Preko noči bo občasno deževalo zlasti v severni polovici države, drugje bo možnost za dež majhna. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Jutri bo pretežno oblačno. Zlasti v severnih in ponekod v zahodnih krajih bo občasno še rahlo deževalo. Popoldne bo dež postopno povsod ponehal. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugje bo veter čez dan oslabel. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 17, na Primorskem do približno 20, čez dan bodo najvišje temperature pa na severozahodu približno 16, drugje od 19 do 25, ob morju do 29 stopinj Celzija.

V četrtek zjutraj se bo povsod nebo zjasnilo in čez dan bo pretežno jasno. Na Primorskem bo še pihala rahla do zmerna burja. V petek bo precej jasno. Postopno bo topleje.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah Avstrije in v alpskem delu severne Italije se bo popoldne oblačnost povečala, začele se bodo pojavljati krajevne plohe in nevihte. Drugje bo jasno. Jutri bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin, le na območju Alp bodo občasno še padavine. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna burja. Ohladilo se bo.

Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno. Popoldne bo oblačnost povečala. Pojavljati se bodo začele krajevne padavine, deloma nevihte. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov približno 10 stopinj Celzija. Zvečer in v noči iz torka na sredo bo zapihal severni do severovzhodnik, ohladilo se bo.
Jutri bo oblačno in po vrhovih megleno. Občasno bo deževalo. Pihal bo rahel vzhodni veter, v visokogorju pa zmeren zahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov približno 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 13. avgust:
13.8.2003
V večjem delu Slovenije višek vročine v izjemno vročem poletju 2003 in najtoplejše avgustovsko popoldne v zadnjih 100 letih. Najbolj vroče je bilo v Metliki, kjer so izmerili 40,5 stopinj C; na Bizeljskem se je segrelo do 39,4 stopinj C, v Mariboru do 38,8 stopinj C, v Murski Soboti in Novem mestu do 38,4 stopinj C, v Celju do 38,1 stopinj C, v Ljubljani do 37,3 stopinj C, v Ratečah do 34,3 stopinj C in v Novi vasi na Blokah do 34,1 stopinj C.

13.8.2006
Že drugič v tem mesecu so na Kredarici izmerili 10 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Monfalcone | flickr hike