Četrtek, 3. december 2020, 13:57
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.7.2013

Vremenska napoved - 14. julij 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > julij > 14. 7. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 14. julij 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.7.2013Dopoldne bo jasno, čez dan občasno spremenljivo oblačno. Popoldanske plohe bodo nekoliko z večjo verjetnostjo v glavnem le v hribovitem svetu severne in zahodne Slovenije.
Preko noči se bo prehodno zmerno nebo pooblačilo. Jutri bo delno jasno, čez dan spremenljivo, ponekod tudi pretežno oblačno. Na Primorskem bo v glavnem suho, drugje se bodo lahko pojavljale krajevne plohe, ki bodo bolj pogoste v severovzhodni Sloveniji.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 15, na Primorskem do približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28, na Primorskem do približno 30 stopinj Celzija.

V torek bo precej jasno, le v gorskem svetu bo čez dan nekoliko več kopaste oblačnosti. Na Primorskem bo v začetku še pihala rahla burja.
Tudi v sredo bo v glavnem še jasno. Popoldne bo na severozahodu Slovenije možna kakšna nevihta.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno, zlasti na območju Alp bo možna kakšna popoldanska ploha. Jutri bo spremenljivo oblačno, zlasti v krajih severno in vzhodno od nas bodo prehodne krajevne plohe.

Gorski svet
Danes dopoldne bo pretežno jasno, potem bo nastajala kopasta oblačnost. Nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Kakšna popoldanska ploha ni izključena. Pihal bo rahel, v visokogorju tudi zmeren severni do severovzhodnik. Temperatura na 1500 bo približno 13, na 2500 pa približno 6 stopinj Celzija.
Preko noči se bo prehodno zmerno nebo pooblačilo. Jutri čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe.

Vremenski pojavi na dan 14. julij:
14.7.1972
Na severovzhodu Slovenije so po obilnem dežju od 12. julija zvečer do 13. julija zvečer opazovalci zjutraj namerili izjemno veliko dvodnevno vsoto padavin. Na Glažuti na Pohorju je padlo 153 milimetrov, v Cirkulanah pri Ptuju 142 milimetrov, v Lendavi 134 milimetrov in v Veržeju 117 milimetrov padavin.

14.7.1988
Nalivi v severozahodni Sloveniji, čez dan je v nekaterih krajih padlo preko 100 milimetrov padavin. Zjutraj naslednjega dne so največ dežja v preteklih 24 urah, 160 milimetrov, namerili v Ukancu; v vaseh Krn in Livek v Posočju je padlo 144 milimetrov in na Mrzlem Studencu na Pokljuki 117 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Jeollyu-ri | gora