Nedelja, 29. november 2020, 05:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.5.2013

Vremenska napoved - 29. maj 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > maj > 29. 5. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 29. maj 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.5.2013Danes bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, drugje delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V zahodni, deloma v osrednji in v nekaterih predelih vzhodne Slovenije bodo padavine, deloma plohe, na Primorskem lahko tudi posamezne nevihte. Pihal bo južni do jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 21, v vzhodni Sloveniji do 23 stopinj Celzija.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami, na Primorskem tudi posameznimi nevihtami. Ponekod bo še pihal jugozahodnik.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, v alpskih dolinah do 5, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 stopinj C

V petek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Več dežja bo v zahodni Sloveniji. Ponekod bo pihal jugozahodnik. V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, ponekod bodo še rahle padavine.


Sosednje pokrajine
V večjem delu Hrvaške in v sosednjih krajih Madžarske bo danes v glavnem jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo popoldne oslabele. Še bo pihal južni do jugozahodnik. Jutri bo ob Jadranu delno jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo padavine, deloma plohe. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, na Pohorju občasno delno jasno. Občasno bo tudi megleno. Padavine se bodo najprej pojavljale na zahodnem delu države, čez dan pa tudi drugje v gorskem svetu. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2100 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa 0 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno in tudi megleno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 1600 m. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 29. maj:
29.5.1986
Predvsem na Goriškem in Logaškem je v silovitih nalivih padlo veliko dežja. V Novi Gorici so izmerili 21 milimetrov v 10 minutah in naslednji dan 109 milimetrov v enem dnevu; na Hrušici pri Colu in Logatcu je padlo 140 milimetrov ter na Vrhniki 101 milimetrov padavin v enem dnevu.

29.5.2008
Na Primorskem je bilo čez dan neobičajno vroče za mesec maj. Na Letališču Portorož so izmerili 33,2 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici 32,7 stopinj C, v Godnjah na Krasu 32,0 stopinj C, v Ilirski Bistrici 31,1 stopinj C in v Bovcu 30,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dubai | flickr hike