Torek, 1. december 2020, 09:48
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.5.2013

Vremenska napoved - 28. maj 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > maj > 28. 5. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 28. maj 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.5.2013Popoldne bo v severovzhodni Sloveniji v glavnem jasno, drugje pa spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti v zgornjem Posočju in na območju Snežnika bodo občasno rahle padavine. Pihal bo jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 22 stopinj Celzija.
Jutri dopoldne se bo oblačnost od zahoda povečala. Že zjutraj bo na zahodnem delu države začelo deževati, padavine, deloma plohe pa se bodo proti poldnevu razširile nad osrednjo in deloma nad vzhodno Slovenijo. Pihal bo južni do jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 13, v nekaterih alpskih dolinah približno 5, čez dan bodo najvišje temperature pa od 16 do 21, na vzhodem delu države do 23 stopinj C

V četrtek in petek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe in v četrtek tudi posamezne nevihte. Pogosteje bo deževalo v zahodni Sloveniji. Nekoliko ohladilo se bo. Zlasti v petek bo pihal jugozahodni veter.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes spremenljivo oblačno. V Alpah in v Gorskem Kotarju bo občasno deževalo. Pihal bo južni do jugozahodnik. Jutri bo v večjem delu Hrvaške in v sosednjih krajih Madžarske v glavnem jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo popoldne redkejše. Še bo pihal južni do jugozahodnik.

Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in tudi megleno. V vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo v glavnem suho, tam bo občasno tudi manj oblačnosti, zlasti v zahodnem delu Julijskih Alp in Karavank ter v hribih severne Primorske in na območju Snežnika pa bodo občasno padavine. Meja sneženja bo med 2000 in 2300 m. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa 1 stopinja!
Jutri bo oblačno in megleno. Padavinse se bodo dopodlen od zahoda postopno razširile proti severovzhodu, v vzhodnih Karavankah in na Pohorju jih bo malo. Meja sneženja bo med 2000 in 2300 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 1 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 28. maj:
28.5.1956
Zlasti v Julijskih Alpah je bilo neobičajno toplo za mesec maj. V Lučah v Zgornjesavinjski dolini se je ogrelo do 29,4 stopinj C, v Stari Fužini do 29,0 stopinj C, v Ratečah do 27,4 stopinj C in v Bovcu do 27,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Norden | vallon