Nedelja, 29. november 2020, 05:59
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.5.2013

Vremenska napoved - 25. maj 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > maj > 25. 5. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 25. maj 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.5.2013Popoldne bo pretežno oblačno z občasnim dežjem, ki bo pogostejši v zahodni in južni Sloveniji. Ob morju bo pihal jugo, tam bodo tudi posamezne nevihte. Meja sneženja bo nad 1000 m nadmorske višine. Čez dan bodo najvišje temperature v severozahodni Sloveniji približno 6, drugje od 8 do 15 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku oblačno, zlasti v južni in vzhodni Sloveniji bo v prvem delu dneva še rahlo deževalo. Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bodo nastale krajevne plohe ali nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 9, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek bo na vzhodnem delu države deloma jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Zlasti v zahodni Sloveniji bodo občasno rahle padavine. Nekoliko topleje bo. Pihal bo jugozahodnik.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno. V krajih zahodno in južno od nas bo občasno deževalo, vmes bodo tudi posamezne nevihte. V krajih vzhodno in severno od nas bo padavin malo. Jutri bo v krajih jugovzhodno od nas še oblačno in deževno. Drugje se bo delno ranebo zjasnilo, popoldne se bodo pojavljale plohe in nevihte.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo na višini približno 1000 m, ob močnejših padavinah tudi nižje. Pihal bo rahel južni do jugovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa -6 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno, zlasti v Kamniško-Savinjskih Alpah in na Pohorju bo zjutraj še občasno deževalo. Čez dan se bo od severozahoda delno zjasnilo, vendar bo nad hribi rasla kopasta oblačnost, nastajale bodo plohe in posamezne nevihte. Pihal bo rahel južni in jugovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 25. maj:
25.5.1991
Jutro je bilo neobičajno hladno za konec meseca maja, v nekaterih krajih po nižinah je bila slana. Na Kredarici so izmerili minus 10,2 stopinj C, v Babnem Polju minus 4,5 stopinj C, v Ratečah minus 2,4 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju -0,2 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici 2,2 stopinj C.

25.5.2009
Popoldne je bilo za mesec maj neobičajno, v nekaterih krajih celo rekordno vroče. V Biljah pri Novi Gorici in Godnjah na Krasu se je živo srebro povzpelo do 33,0 stopinj C, v Ljubljani so namerili 32,2 stopinj C, v Kočevju 31,9 stopinj C, v Postojni 31,6 stopinj C (prejšnji majski rekord 29,8 stopinj C) in v Topolu pri Medvodah 29,0 stopinj C. Rekordno toplo je bilo tudi v visokogorju, na Kredarici (2514 m) je bil s 14,4 stopinj C podrt majski rekord. Okoli 18. ure je nad območjem Kranja nastala supercelična nevihta, ki se je potem pomikala proti Ljubljani. V več kilometrov širokem pasu od Kranja do Ljubljane je padala velika toča, v nekaterih krajih v velikosti jabolka.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | George | panorama