Sobota, 28. november 2020, 00:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.5.2013

Vremenska napoved - 23. maj 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > maj > 23. 5. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 23. maj 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.5.2013Popoldne bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugje pretežno oblačno, zvečer in preko noči pa se bo delno zjasnilo. Veter bo oslabel. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 18, na Primorskem približno 21 stopinj Celzija.
Jutri se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo. Dopoldne bo deževalo zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji, popoldne in zvečer pa tudi drugje. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo na severozahodu države spustila do približno 1000 m nadmorske višine. Ob morju bo pihal jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 10, ob morju do 15, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 15, na Primorskem približno 19 stopinj Celzija.

V noči iz petka na soboto bodo padavine ponehale, delno se bo nebo zjasnilo. V soboto bo na zahodnem delu države oblačno in deževno, drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami. V noči iz sobote na nedeljo se bodo padavine razširile na vso državo, meja sneženja bo na približno 1000 m nadmorske višine. V nedeljo popoldne se bo delno zjasnilo, še bodo posamezne plohe. Hladno bo za ta čas.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno od nas in ob severnem delu Jadrana delno jasno, pihala bo zmerna do močna burja. Drugje bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Jutri bo v krajih zahodno od nas oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte, ob Jadranu bo pihal jugo. Več jasnega vremena in manj padavin bo v krajih vzhodno in severno od nas.

Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Dopoldne bo pihal okrepljen severovzhodnik, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na 2500 pa približno -2 stopinji Celzija.
Jutri bo v glavnem oblačno, padavine bodo v začetku le v Julijcih in zahodnih Karavankah, pozneje pa tudi drugje. Dopoldne bo v Savinjskih Alpah in na Pohorju še delno jasno. Meja sneženja bo na višini približno 1200 m, ob koncu padavin pa se bo ponekod spustila tudi nižje. Pihal bo rahel južni in jugovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 23. maj:
23.5.1955
Zelo sveže jutro za konec meseca maja, v veliko krajih po nižinah je bila slana. Na Kredarici se je ohladilo do minus 10,4 stopinj C, v Ratečah so izmerili minus 3,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 2,3 stopinj C, v Postojni in Mariboru pa minus 1,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Douglas | abc hiker