Ponedeljek, 30. november 2020, 18:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.5.2013

Vremenska napoved - 13. maj 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > maj > 13. 5. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 13. maj 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.5.2013Popoldne bo jasno. Severni veter bo dopoldne oslabel. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 22 stopinj Celzija.
Jutri bo jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla. Ponekod bo čez dan pihal južni do jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 9, ob morju približno 11, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23 stopinj Celzija.

V sredo bo v glavnem jasno in še nekoliko topleje. Pihal bo južni do jugozahodnik. V četrtek bo oblačno. Dež bo od zahoda dopoldne zajel vso Slovenijo, pogostejši bo v zahodni polovici države. Ob morju bo pihal jugo.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes v glavnem jasno. V Alpah bodo nastale posamezne plohe. Jutri bo jasno. Popoldne bodo zlasti v alpskem delu severne Italije posamezne plohe. Topleje bo.

Gorski svet
Danes bo zjutraj še pretežno oblačno, čez dan pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Možne bodo posamezne, kratkotrajne krajevne plohe. Pihal bo rahel, zjutraj in del dopoldneva v visokogorju še zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov približno -2 stopinji Celzija.
Jutri bo v začetku precej jasno, čez dan bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti in kakšen vrh bo lahko občasno v oblakih. V viskogorju bo pihal rahel do zmeren severni do severozahodnik, nižje pa šibak veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov približno 2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 13. maj:
13.5.1992
Nad osrednjim in južnim delom Evrope se je raztezalo območje visokega zračnega tlaka, pri nas so bile izmerjene izjemno visoke vrednosti za mesec maj. V Novem mestu je tlak, preračunan na morski nivo, dosegel 1036 hPa, v Ljubljani in Murski Soboti 1035 hPa in v Mariboru 1034 hPa.

13.5.1995
Ob prehodu ciklona več kot Alp je bil pri nas izmerjen za mesec maj zelo nizek zračni tlak. V Ljubljani in Murski Soboti je tlak, preračunan na morski nivo, padel na 988 hPa, v Novem mestu in Portorožu pa na 990 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Piran | redirect