Sreda, 25. november 2020, 12:40
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.4.2013

Vremenska napoved - 9. april 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > april > 9. 4. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 9. april 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.4.2013Popoldne bo v severni Sloveniji delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Temperature bodo od 8 do 14 stopinj Celzija.
Preko noči bo prehodno deževalo, v glavnem suho bo v severovzhodnih krajih. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastale bodo krajevne plohe. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 6, v alpskih dolinah s snežno odejo malo pod 0, ob ob morju približno 8, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 16 stopinj Celzija.

V četrtek bo jasno in topleje, pihal bo jugozahodnik. V petek bo pretežno oblačno, pričelo bo deževati. Proti večeru lahko tudi zagrmi. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih severno in zahodno od nas precej jasno. Drugid bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Zvečer bo pričelo deževati v krajih zahodno od nas. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Preko noči bodo padavine prehodno zajele večji del sosednjih pokrajin. Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami. Vzhodno od Slovenije bodo možne posamezne nevihte.

Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju spremenljivo oblačno in v glavnem brez padavin. Drugje bo pretežno oblačno in ponekod megleno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo med 1100 in 1400 metri nad morjem. Več padavin bo v Julijskih Alpah in Notranjskih hribih. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na 2500m -6 stopinj Celzija.
Jutri bo zjutraj v glavnem jasno, čez dan spremenljivo oblačno in ponekod tudi megleno. Pojavljale se bodo krajevne plohe, možne bodo tudi posamezne nevihte. Meja sneženja bo med 1200 in 1500 metri nad morjem. Večji del dneva vo še pihal zmeren jugozahodnik, popoldne pa bo začel v visokogorju pihati severozahodni, ponekod v sredogorju pa severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na 2500m -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 9. april:
9.4.1956
Po nekaterih nižinah so izmerili najnižjo aprilsko temperaturo od začetka meritev. V Mokronogu se je zjutraj ohladilo na minus 9,8 stopinj C, v Celju na minus 9,4 stopinj C, v Stari Fužini na minus 8,3 stopinj C, v Ilirski Bistrici na minus 7,6 stopinj C, v Novem mestu na minus 7,5 stopinj C in v Ljubljani na minus 5,3 stopinj C. Na Rudnem polju na Pokljuki se je temperatura spustila do minus 20,4 stopinj C, v Babnem Polju pa so izmerili minus 16,0 stopinj C.

9.4.2011
Predvsem na Primorskem je bilo izjemno toplo za letni čas, temperatura se je v veliko krajih približala 30 stopinj C. V Biljah se je živo srebro ustavilo pri 29,7 stopinj C, v Godnjah na Krasu pri 28,3 stopinj C, na Letališču Portorož pri 27,9 stopinj C in v Postojni pri 26,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Paihia | hike