Ponedeljek, 30. november 2020, 17:56
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.3.2013

Vremenska napoved - 29. marec 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > marec > 29. 3. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 29. marec 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.3.2013Danes bo oblačno s padavinami, ki bodo pogoste v zahodnih krajih, manj pa jih bo na vzhodnem delu države države. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do približno 11 stopinj Celzija.
Zvečer in preko noči se bodo padavine nekoliko okrepile in do jutri zjutraj v glavnem ponehale. Jutri bo pretežno oblačno. Dopoldne se bodo padavine pojavljale zlasti v zahodnih krajih, popoldne pa se bodo širile proti vzhodu. Zvečer bo na Primorskem zapihala zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 5, na Primorskem približno 8, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 9, na Primorskem do približno 14 stopinj Celzija.

V nedeljo bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne počasi slabele. Meja sneženja se bo znižala, ob močnejših padavinah ponekod do nižin. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja, v severovzhodni Sloveniji pa v prvem delu dneva severnik. V noči iz nedelje na ponedeljek bodo padavine ponehale. V ponedeljek bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno. Padavine bodo čez dan oslabele in zlasti v krajih severno in zahodno od nas prehodno ponehale. Zvečer se bodo okrepile in do jutri zjutraj ponovno oslabele. Jutri dopoldne se bodo padavine pojavljale le v zahodni Hrvaški, popoldne pa se bodo od zahoda postopno ponovno okrepile.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami, ki bodo čez dan oslabele in lahko tudi prehodno ponehale. Meja sneženja bo čez dan na nadmorski višini približno 1300 m. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov -4 stopinje Celzija.
Tudi jutri bo oblačno in megleno, le zjutraj bo ponekod ob meji z Avstrijo lahko oblačnost redkejša. Dopoldne se bodo padavine pojavljale zlasti v južnem delu Julijskih Alp, popoldne pa tudi drugje vse bolj proti vzhodu. Meja sneženja bo čez dan na nadmorski višini približno 1300 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 29. marec:
29.3.1989
V veliko krajih v vzhodni polovici Slovenije so izmerili doslej najvišjo marčevsko temperaturo. Najtopleje je bilo v Metliki s 27,2 stopinj C, v Rogaški Slatini je bilo 26,4 stopinj C, v Novem mestu 25,8 stopinj C, v Celju 25,7 stopinj C in v Murski Soboti 25,3 stopinj C.

29.3.2009
V večjem delu države je neobičajno obilno deževalo, zjutraj naslednjega dne so na številnih meteoroloških postajah izmerili rekordno 24 urno višino padavin v mesecu marcu. V Logatcu je v enem dnevu padlo 186 milimetrov, na Ligu ob italijanski meji 171 milimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo 161 milimetrov, v Zaloščah pri Novi Gorici 155 milimetrov, v Žireh 129 milimetrov in v Topolu pri Medvodah 111 milimetrov padavin. Na Kredarici je istem obdobju zapadlo 72 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Monte Hermoso | forum