Ponedeljek, 30. november 2020, 12:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.3.2013

Vremenska napoved - 23. marec 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > marec > 23. 3. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 23. marec 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.3.2013Popoldne bo oblačnost povečala. V jugozahodni Sloveniji bo proti večeru že lahko padla kakšna kaplja dežja. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 9, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.
Preko noči bodo manjše padavine zajele večji del Slovenije.
Jutri bo oblačno. Na Primorskem bo deževalo, drugje pa tudi po nižinah v glavnem rahlo snežilo. Pihal bo mrzel vzhodnik, na Primorskem pa se bo krepila burja. Temperature bodo le približno 0, na Primorskem od 4 do 7 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo oblačno. V večjem delu države bo snežilo, le po nižinah Primorske bo v glavnem deževalo. Zelo hladno bo in vetrovno. Na Primorskem bo pihala močna burja.
V torek bo sneženje postopno ponehalo, najkasneje na vzhodem delu Slovenije. Na Primorskem se bo delno zjasnilo, burja bo nekoliko oslabela.


Sosednje pokrajine
Danes se bo postopno nebo pooblačilo. Zvečer in preko noči se bodo v krajih zahodno in južno od nas pričele pojavljati manjše padavine, ki se bodo jutri razširile nad vse sosednje pokrajine. V bližini morja bo deževalo, drugje pa snežilo. Ohladilo se bo, ob Jadranu se bo jutri krepila burja.

Gorski svet
Danes čez dan se bo oblačnost postopno povečala. V visokogorju bo pihal rahel do zmeren zahodni veter, nižje pa šibak veter jugovzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -1 na območju Julijskih Alp do -5 na Pohorju, na višini 2500 metrov pa približno -6 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno in megleno z občasnim rahlim sneženjem. Okrepil se bo vzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov pa približno -7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 23. marec:
23.3.1850
V Ljubljani so se pričele prve ohranjene meteorološke meritve. Prva meritev je bila opravljena ob 6.30, ko je takratni opazovalec izmeril temperaturo zraka minus 4,5 stopinj C in 85 % relativno vlažnost zraka.

23.3.1950
V veljavo je stopila konvencija Svetovne meteorološke organizacije, zato na ta dan praznujemo svetovni meteorološki dan.

23.3.1988
Ob 7. uri zjutraj so na južnem delu države Slovenije izmerili za mesec marec neobičajno veliko 24-urno višino padavin. V Portorožu je padlo 74 milimetrov, v Postojni 66 milimetrov, v Črnomlju 52 milimetrov in v Novem mestu 48 milimetrov. Na Otlici nad Ajdovščino je v 48 urah padlo 141 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mostaganem | kamera