Torek, 1. december 2020, 09:27
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.3.2013

Vremenska napoved - 18. marec 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > marec > 18. 3. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 18. marec 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.3.2013Popoldne bo oblačno s padavinami. Obilnejše bodo v zahodni Sloveniji. Meja sneženja se bo dvignila in bo popoldne na severozahodu na približno 800, drugje v glavnem med 1100 in 1400 m. Ob morju bo pihal okrepljen jugo, na Notranjskem in Primorskem pa bo pihal južni veter. Temperature bodo od 1 do 6, ob morju približno 12 stopinj Celzija.
Do jutri zjutraj bodo padavine ponehale. Čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, pojavljale se bodo kratkotrajne krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 4, ob morju 6, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12 stopinj Celzija.

V sredo se bo ponovno nebo pooblačilo. Dopoldne bo začelo rahlo deževati v zahodnih krajih, popoldne pa tudi v osrednjem delu Slovenije. V noči iz srede na četrtek bodo padavine zajele vso državo in v četrtek čez dan ponehale. Popoldne se bo pričelo jasniti.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno, padavine se bodo postopno razširile nad vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu bo pihal okrepljen jugo. Jutri se bo postopno nebo zjasnilo, nastale bodo krajevne plohe.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami, ki bodo obilnejše v Julijskih Alpah, zahodnih Karavankah in notranjskih hribih. Meja sneženja bo v začetku na nadmorski višini približno 600 m, vendar se bo popoldne prehodno dvignila do približno 1400 m, v Julijcih na približno 900 m, v noči iz ponedeljka na torek pa ponovno spuščala. Pihal bo zmeren do močan južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -4 stopinje Celzija.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nekateri vrhovi in pobočja bodo občasno v megli. Možne bodo kratkotrajne snežne plohe. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 18. marec:
18.3.2005
Zlasti na Gorenjskem je bilo za mesec marec neobičajno toplo. Na letališču Brnik se je segrelo do 23,5 stopinj C, v Lescah do 23,0 stopinj C in v Bohinjski Češnjici do 21,9 stopinj C. Najtopleje je bilo sicer v Beli krajini, v Metliki so izmerili 26,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Primorsko | oglasi