Torek, 1. december 2020, 09:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.3.2013

Vremenska napoved - 17. marec 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > marec > 17. 3. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 17. marec 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.3.2013Danes bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno, drugje pa pretežno oblačno. Zlasti v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno rahlo snežilo, ponekod po nižjih delih Primorske pa občasno rahlo deževalo ali rosilo. Pihal bo jugozahodni veter, popoldne ob morju šibak do zmeren jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 8, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno. Padavine se bodo okrepile in se čez dan postopno razširile nad vso Slovenijo. Obilnejše bodo na zahodnem delu države. Meja sneženja bo v začetku med 600 in 800 m, vendar se bo popoldne dvignila in bo na severozahodu na približno 900, drugje pa med 1100 in 1400 m. Jugo ob morju se bo okrepil, v severovzhodni Sloveniji ter na Notranjskem in Primorskem pa bo pihal južni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 3, v alpskih dolinah do -2, na Primorskem od 4 do 9, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 12, v neprevetrenih alpskih dolinah približno 2 stopinji Celzija.

Do torka zjutraj bodo padavine oslabele, meja sneženja se bo spustila na približno 700 m. Čez dan bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo manjše, krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo jugozahodni veter. V sredo se bo ponovno nebo pooblačilo. Čez dan bo začelo rahlo deževati v zahodnih krajih, popoldne pa tudi v osrednjem delu Slovenije.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno in južno od nas zmerno do pretežno oblačno, v predalpskem svetu Furlanije in v Gorskem Kotarju bodo rahle padavine. Drugje bo še delno jasno. Ob severnem delu Jadrana se bo krepil jugo. Jutri se bodo padavine postopno razširile nad vse sosednje pokrajine, vzhodno od Slovenije se bodo začele pojavljati šele popoldne. Ob Jadranu bo pihal okrepljen jugo.

Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju še delno jasno. Drugje bo v glavnem oblačno in tudi megleno, le nekateri vrhovi bodo v začetku še nad oblaki. Čez dan bo na območju od zgornjega Posočja do Snežnika občasno rahlo snežilo. Krepil se bo jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -9 stopinj stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno in megleno s padavinami, ki bodo obilnejše v Julijskih Aklpah, zahodnih Karavankah in notranjskih hribih. Meja sneženja bo v začetku na nadmorski višini približno 600 m, vendar se bo popoldne prehodno dvignila do približno 1400 m, v Julijcih na približno 1000 m, v noči iz ponedeljka na torek pa ponovno spuščala. Pihal bo zmeren do močan južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 17. marec:
17.3.1978
Ob 7. uri zjutraj so opazovalci na nekaterih meteoroloških postajah izmerili za mesec marec zelo veliko 24-urno višino padavin. V Ukancu v Bohinjski dolini so izmerili 139 milimetrov, v Lepeni na Bovškem 137 milimetrov, na Žagi pri Bovcu 124 milimetrov in na Zgornjem Jezerskem 102 milimetrov padavin. Na Kredarici je v tem času zapadlo 80 centimetrov novega snega in snežna odeja je bila tega dne visoka 480 centimetrov.

17.3.2014


slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bizerte | hike