Torek, 7. julij 2020, 08:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.2.2013

Vremenska napoved - 5. februar 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 5. februar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.2.2013Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodnik. Ponekod v zahodni in južni Sloveniji bodo proti večeru že možne manjše padavine. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, v alpskih dolinah malo nad 0 stopinj Celzija.
V drugem delu noči bodo manjše padavine zajele večji del Slovenije. Meja sneženja bo v začetku na približno 700 m nad morjem.
Jutri v prvem delu dneva se bodo padavine okrepile, lahko tudi zagrmi. V notranjosti Slovenije bo ob močnejših padavinah tudi po nižinah v glavnem snežilo. Padavine bodo popoldne postopno ponehale in zvečer se bo od severozahoda pričelo jasniti. Temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem od 5 do 8 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo na Primorskem dokaj jasno, pihala bo rahla burja. Drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Nekoliko ohladilo se bo.


Sosednje pokrajine
Oblačnost bo od zahoda naraščala. Proti večeru se bodo v Gorskem Kotarju in v Kvarnerju začele pojavljati manjše padavine. Jutri zjutraj se bodo padavine okrepile in zajele vse sosednje pokrajine. V bližini morja bo deževalo, nastale bodo tudi posamezne nevihte. Drugje bo v glavnem snežilo.

Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bo ponekod v Julijcih in na Javornikih rahlo snežilo, vendar količnisko padavin ne bo veliko. Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na 2500 pa približno -7 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno s sneženjem, ki bo popoldne ponehalo. Zapihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na 2500 pa približno -12 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 5. februar:
5.2.1936
V večjem delu Gorenjske je drugi dan pihal močan veter, ki je predvsem pod Karavankami dosegel viharno moč in povzročil precej škode.

5.2.2004
Neobičajno toplo februarsko popoldne, predvsem v vzhodni Sloveniji in višjih legah. V Dobličah pri Črnomlju se je v sončnem vremenu ogrelo do 20,7 stopinj C, v Jeruzalemu do 20,5 stopinj C, v Mariboru do 20,1 stopinj C, na Lisci (943 m) do 17,2 stopinj C in na Voglu (1535 m) do 14,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Baegyado | flickr hike