Torek, 7. julij 2020, 08:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.2.2013

Vremenska napoved - 4. februar 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 4. februar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.2.2013Popoldne bo v zahodni polovici države precej jasno, postopno pa se bo jasnilo tudi na vzhodem delu Slovenije. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.
Jutri zjutraj bo delno jasno, čez dan pa se bo nebo pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter. Ponekod v zahodni in južni Sloveniji bodo proti večeru občasno manjše padavine. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, v alpskih dolinah do -9, ob morju približno 1, čez dan bodo najvišje temperature pa od 4 do 10, v severozahodnih krajih malo nad 0 stopinj Celzija.

V noči iz torka na sredo in v sredo bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami, lahko tudi zagrmi. Tudi po nižinah bo v glavnem snežilo. Padavine bodo popoldne postopno ponehale in zvečer se bo od severozahoda nebo zjasnilo.
V četrtek bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo rahla burja. Drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih severno od nas oblačno, v Alpah bo snežilo, drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v vzhodni Hrvaški in na Madžarskem pa tudi pretežno oblačno. Jutri se bo od sverozahoda oblačnost povečala. Proti večeru se bodo v Gorskem Kotarju in v Kvarnerju začele pojavljati rahle padavine.

Gorski svet
Danes dopoldne se bo v Julijcih delno zjasnilo, drugje bo pretežno oblačno, ponekod bo lahko občasno naletaval sneg. Sredi dneva in popoldne se bo tudi drugje delno zjasnilo. Pihal bo zmeren zahodni in severozahodnik. Čez dan bo dotekal toplejši zrak in popoldne bo temperatura na 1500 m približno -2, na 2500 pa približno -7 stopinj Celzija.
Jutri se bo po dokaj jasnem jutru od severozahoda kar hitro nebo pooblačilo. Popoldne bo ponekod v Julijcih rahlo snežilo, vendar količnisko padavin ne bo veliko. Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na 2500 pa približno -7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 4. februar:
4.2.1929
Jutro je bilo v notranjosti Slovenije ponovno zelo mrzlo. V Babnem Polju je bila najnižja temperatura minus 30,2 stopinj C, v Kranju in Gornjem Lenartu so namerili minus 26,0 stopinj C in v Kočevski Reki minus 25,2 stopinj C. V Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem je bilo ob 7. uri zjutraj minus 30,1 stopinj C.

4.2.1963
Vso Slovenijo z izjemo dela Vipavske doline je prekrivala snežna odeja, ki je bila v glavnem neobičajno debela. Na Vojskem nad Idrijo (1070 m) je višina snega znašala 180 centimetrov, na Rudnem polju na Pokljuki (1343 m) so ga namerili 160 centimetrov, v Kamniški Bistrici 113 centimetrov, v Žireh 89 centimetrov, v Kranju 88 centimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici 75 centimetrov, v Senožečah 63 centimetrov, v Celju 59 centimetrov, v Veržeju 50 centimetrov, v Strunjanu 20 centimetrov in v Neblem v Goriških brdih 12 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tandjungpan. | hike