Torek, 7. julij 2020, 09:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.2.2013

Vremenska napoved - 26. februar 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 26. februar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.2.2013Popoldne se bodo padavine od severovzhoda počasi širile proti zahodu, tudi na Primorskem se bo oblačnost postopno povečala. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Ponekod bo pihal severni do severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 5, na Primorskem približno 12 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno. Padavine bodo oslabele in postopno ponehale, najkasneje na jugovzhodu države. Na Primorskem bo v glavnem brez padavin vreme, še bo pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 2, na Primorskem približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V četrtek bo na Primorskem jasno in dokaj toplo, burja bo ponehala. Drugje bo še pretežno oblačno.
V petek bo precej jasno, ponekod po nižinah bo v prvem delu dneva megla ali nizka oblačnost.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas in ob Jadranu bo delno jasno, drugje bo oblačno z občasnimi padavinami. Na območju Alp bo snežilo, po nižinah Hrvaške in na Madžarskem pa deževalo. Jutri bodo padavine slabele in postopno ponehale. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.

Gorski svet
Danes bo oblačno, ponekod tudi megleno. Sneženje se bo iznad Pohorja razširilo vse do Julijskih Alp. Do večera bo zapadlo od 5 do 15 cm snega. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -8 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno, ponekod v začetku tudi megleno. Sneženje se bo že dopoldne v glavnem ponehalo. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 26. februar:
26.2.1989
Naši kraji so bili na obrobju zelo globokega ciklonskega območja s središčem nad Britanskim otočjem. Zračni tlak, preračunan na morski nivo, je v prvi polovici dneva padel na izjemno nizko vrednost, približno 971 hPa.

26.2.1995
Čez dan in v prvi polovici noči je povsod obilno deževalo, v višjih legah pa snežilo; meja sneženja se je šele ob koncu padavin spustila do nižin. Na nekaterih meteoroloških postajah v južnem in vzhodnem delu Slovenije so zjutraj naslednjega dne zabeležili najvišjo 24 urno višino padavin v mesecu februarju v zadnjih desetletjih. Na Travi na Kočevskem je padlo 105 milimetrov, v Ložicah na Kozjanskem 67 milimetrov, na Malkovcu nad Sevnico 63 milimetrov, na Framu pri Mariboru 52 milimetrov in v Murski Soboti 41 milimetrov padavin. Na Kredarici je v enem dnevu zapadlo 85 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tapachula | hike bing