Torek, 7. julij 2020, 07:00
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.2.2013

Vremenska napoved - 24. februar 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 24. februar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.2.2013Popoldne bo oblačno. Padavine bodo slabele in se umikale proti vzhodu. Po nižinah Primorske bo deževalo in tudi v vzhodni Sloveniji bo ponekod po nižinah deževalo, drugje snežilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 3, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.
Preko noči bodo padavine povsod ponehale in od zahoda se bo jasnilo. Jutri bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, v severovzhodni Sloveniji dopoldne še pretežno oblačno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 2, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

V torek dopoldne se bo bo jasnem in ponekod meglenem jutru od vzhoda oblačnost povečala. Dopoldne se bodo začele rahle padavine pojavljati v vzhodni Sloveniji, popoldne pa postopno tudi drugje. Po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo. Ponekod bo zapihal severni do severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. V sredo bo oblačno, rahle padavine bodo dopoldne ponehale. Po nižinah bo deloma snežilo, deloma deževalo.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno. Vzhodno od Slovenije bo dopoldne v glavnem brez padavin, drugje bodo občasno še padavine, ki se bodo popoldne pojavljale tudi vzhodneje od nas. Jutri bo večinoma jasno vreme, le v krajih vzhodno in severno od nas bo dopoldne še oblačno in ponekod bodo manjše padavine.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Občasno bo še snežilo, do večera bo lahko zapadlo od 5 do 10 cm snega. Pihal bo rahel do zmeren južni do jugovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na vzhodnem delu države približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -8 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, na Pohorju dopoldne pretežno oblačno. Pihal bo rahel jugozahodni veter, v visokogorju pa šibak do zmeren južni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura -3, na višini 2500 metrov pa približno -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 24. februar:
24.2.1968
V nekaterih krajih v Alpah in na dinarski pregradi je po 22. mesecu februarju ponovno neobičajno močno deževalo, v visokogorju pa snežilo. Na postaji Dom na Komni je do jutra naslednjega dne v enem dnevu padlo 246 milimetrov padavin; v Plužni pri Bovcu so namerili 190 milimetrov, v Revenovšah na Idrijskem 188 milimetrov, v Kobaridu 170 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 137 milimetrov in na Gomancah pod Snežnikom 132 milimetrov padavin.

24.2.1990
Čez dan je bilo glede na letni čas izjemno toplo, v nekaterih krajih so izmerili za mesec februar rekordno visoko temperaturo. V Tolminu se je v sončnem vremenu živo srebro povzpelo do 23,2 stopinj C, v Ilirski Bistrici je bila maksimalna temperatura 21,5 stopinj C, v Čepovanu 18,9 stopinj C, pod vrhom Rogle na 1335 m 14,5 stopinj C in na Kumu (1218 m) 14,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Trieste | oglasi