Torek, 7. julij 2020, 07:07
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.2.2013

Vremenska napoved - 22. februar 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 22. februar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.2.2013Popoldne bo oblačno, občasno bo v nekaterih krajih rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -4 do 0, na Primorskem do približno 5 stopinj Celzija.
Zvečer in preko noči se bo sneženje od juga znova okrepilo, najbolj v vzhodni Sloveniji. Večinoma suho bo ostalo v severozahodnih krajih in v delu Primorske. Do jutri zjutraj bo sneženje ponehalo in čez dan bo marsikje prehodno posijalo sonce. Popoldne se bo od juga postopno ponovno nebo pooblačilo. Pihala bo rahla do zmerna burja. Jutri zvečer in v noči iz sobote na nedeljo bo močnejše sneženje ponovno zajelo večji del Slovenije, ob morju in na Goriškem pa bo deževalo.
Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do 0, v severozahodnih krajih do -8, čez dan bodo najvišje temperature pa od -1 do 2, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

V nedeljo bodo padavine oslabele, burja na Primorskem bo postopno ponehala. V ponedeljek zjutraj se bo delno zjasnilo, čez dan bo v glavnem jasno.


Sosednje pokrajine
Pretežno oblačno bo. Čez dan bodo padavine marsikje prehodno ponehale. Ob severnem delu Jadrana bi pihala zmerna, pod Velebitom preko noči in zjutraj močna burja. V noči iz petka na soboto bo snežilo na Hrvaškem, Madžarskem in v vzhodni Avstriji, ob morju bo v glavnem deževalo. Jutri bo do večera v glavnem brez padavin. Ob Jadranu bo pihala rahla do zmerna burja.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, zlasti dopoldne bo občasno rahlo snežilo. V visokogorju bo pihal rahel južni do jugozahodnik, v sredogorju pa šibak do zmeren vzhodni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura -10, na višini 2500 metrov pa približno -13 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno in občasno megleno, zlasti dopoldne pa lahko ponekod občasno tudi delno jasno. V visokogorju bo pihal rahel južni do jugozahodnik, v sredogorju pa šibak vzhodni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura -7, na višini 2500 metrov pa približno -11 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 22. februar:
22.2.1968
Obilne padavine v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, meja sneženja je bila v glavnem na približno 1500 metrov. V Kneških Ravnah nad dolino Bače je do jutra naslednjega dne v enem dnevu padlo 174 milimetrov padavin, v Lepeni na Bovškem so izmerili 166 milimetrov, v Idrijski Beli 148 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 138 milimetrov, v Ligu nad Kanalom 114 milimetrov, v Kamniški Bistrici 108 milimetrov in na Zgornjem Jezerskem 103 milimetrov padavin.

22.2.1990
Predvsem na Primorskem je bilo ob sončnem vremenu čez dan pomladno toplo, v nekaterih krajih je bila izmerjena najvišja februarska temperatura v zadnjih desetletjih. V Vedrijanu v Goriških brdih se je ogrelo do 24,0 stopinj C, v Novi Gorici je termometer pokazal 22,4 stopinj C, na Letališču Portorož 22,2 stopinj C, v Kubedu v Istri 21,0 stopinj C, v Tolminu 20,6 stopinj C in v Ratečah 17,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hansu-ri | hike