Torek, 7. julij 2020, 07:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.2.2013

Vremenska napoved - 20. februar 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 20. februar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.2.2013Danes bo pretežno oblačno. Čez dan bo ponekod občasno rahlo snežilo, na Primorskem pozno popoldne pa rahlo deževalo. Zvečer bo na Primorskem začela pihati rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno z občasnimi padavinami. V notranjosti Slovenije bo rahlo snežilo, rahlo pa bo lahko snežilo tudi na Primorskem. Pihala bo zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do -5, v alpskih dolinah do -8, na Primorskem malo nad 0, čez dan bodo najvišje temperature malo pod 0, na Primorskem približno 2 stopinji Celzija.

V petek bo oblačno. Občasno bo rahlo snežilo, le na Primorskem bo čez dan v glavnem suho. V noči iz petka na soboto se bodo padavine ponovno okrepile, v soboto čez dan pa oslabele in prehodno tudi ponehale. Še bo pihala zmerna burja. Hladno bo za ta čas.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes pretežno oblačno. Občasno bo v nekaterih krajih rahlo snežilo, ob morju pa bo rahlo deževalo. Le na Madžarskem bo deloma jasno in suho. Zvečer bo začela pihati burja. Jutri bo pretežno oblačno. Zjutraj bo v krajih severno in vzhovno od nas še v glavnem suho, čez dan pa se bodo padavine pojavljale v večini sosednjih pokrajin. Burja ob severnem delu Jadrana se bo še nekoliko okrepila.

Gorski svet
Danes bo oblačno in tudi megleno, čez dan bo občasno rahlo snežilo. V visokogorju bo pihal rahel zahodni do severozahodnik, v sredogorju pa šibak vzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura -6, na višini 2500 metrov pa približno -13 stopinj Celzija. Popoldne pa se bo še ohladilo.
Jutri bo oblačno in megleno, občasno bo snežilo. V visokogorju bo pihal rahel južni do jugozahodnik, v sredogorju pa šibak do zmeren vzhodni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura -11, na višini 2500 metrov pa približno -13 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 20. februar:
20.2.1947
Večdnevno občasno sneženje je čez dan v glavnem ponehalo, večji del notranjosti Slovenije prekrivala neobičajno visoka, v nekaterih krajih po vsej verjetnosti celo najvišja snežna odeja v 20. stoletju. V Kranjski Gori so ob 7. uri zjutraj namerili 145 centimetrov, v Stari Fužini v Bohinjski dolini 140 centimetrov, na Hribu v Loškem potoku 128 centimetrov, v Novih selih pri Kočevju 115 centimetrov, v Gradišču (danes Sveti Trojici) v Slovenskih goricah 99 centimetrov, v Adlešičih v Beli krajini 91 centimetrov, v Murski Soboti 85 centimetrov, v Mariboru 76 centimetrov in v Ljubljani 68 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Cozze | gora