Torek, 7. julij 2020, 08:54
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.2.2013

Vremenska napoved - 17. februar 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 17. februar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.2.2013Danes in jutri bo na Primorskem delno jasno, pihala bo rahla burja. Drugje bo v glavnem oblačno, zlasti ponekod na jugovzhodu bo občasno naletaval sneg. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 1, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

V noči iz ponedeljka na torek se bo prehodno delno zjasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. V torek čez dan se bo od severa znova postopno nebo pooblačilo. V sredo bo oblačno z občasnimi padavinami. Na Primorskem bo deževalo, drugje pa rahlo snežilo.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas in ob Jadranu bo jasno, drugje bo oblačno. Ponekod v krajih južno od nas in danes tudi na območju Alp bo občasno rahlo snežilo. Ob Jadranu bo pihala rahla burja, ki bo jutri ponehala.

Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno in ponekod tudi megleno. Občasno bo lahko naletaval sneg. Pihal bo rahel vzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura -6, na višini 2500 metrov pa približno -12 stopinj Celzija.
Jutri se bo v visokogorju delno zjasnilo, v sredogorju pa bo razen v Posočju pretežno oblačno in ponekod megleno. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura -6, na višini 2500 metrov pa približno -12 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 17. februar:
17.2.1956
Še tretjič zapored se je več kot noči močno ohladilo, temperatura zraka je v veliko krajih ponovno padla pod minus 20 stopinj C. V Babnem Polju se je ponovno ohladilo precej pod minus 30 stopinj C, izmerili so minus 34,1 stopinj C; v Mokronogu je termometer pokazal minus 29,3 stopinj C, v Celju minus 28,5 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 26,4 stopinj C, v Novem mestu minus 25,6 stopinj C in v Litiji minus 24,4 stopinj C.

17.2.2008
Nad našimi kraji je bilo jedro močnega anticiklona, ki je segal nad večji del Evrope; pri nas je bil izmerjen ekstremno visok zračni tlak. Na Letališču JP Ljubljana je na morski nivo preračunan tlak znašal 1049 hPa, v Ljubljani, Bovcu in Mariboru 1048 hPa, v Novem mestu in na Letališču Portorož pa 1046 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Fowlers Bay | pericnik