Torek, 7. julij 2020, 09:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.2.2013

Vremenska napoved - 16. februar 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 16. februar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.2.2013Popoldne bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, na Primorskem bo pihala rahla burja. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Rahlo sneženje na jugovzhodu države bo ponehalo.
Jutri bo v glavnem oblačno, le na Primorskem delno jasno s šibko burjo.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do -5, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 4, na Primorskem približno 10 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo na Primorskem in v visokogorju delno jasno, po nižinah v notranosti Slovenije pa se bo zadrževala nizka oblačnost.
V torek se bo v zahodnih krajih oblačnost povečala, drugje se bo delno zjasnilo. Prehodno bo zapihal jugozahodnik.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas in ob Jadranu bo pretežno jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Na severnem delu države Hrvaške bo v začetku ponekod še rahlo deževalo ali rahlo snežilo. Ob Jadranu bo pihala rahla burja.

Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ponekod v sredogorju v začetku tudi megleno. V visokogorju bo pihal rahel severnik, v sredogorju pa šibak severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura -5, na višini 2500 metrov približno -11 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno, v sredogorju tudi megleno. Tu in tam bo lahko naletaval sneg. Pihal bo rahel vzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura -7, na višini 2500 metrov pa približno -13 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 16. februar:
16.2.1956
Ponovno izjemno mrzlo, v veliko krajih celo rekordno mrzlo februarsko jutro. V Babnem Polju se je temperatura drugi dan zapored spustila na minus 34,5 stopinj C, v Kočevju so izmerili minus 31,2 stopinj C, v Postojni minus 30,5 stopinj C, v Murski Soboti minus 28,6 stopinj C, v Črnomlju minus 26,3 stopinj C, v Ljubljani minus 23,3 stopinj C in na Kozini pri Sežani minus 20,9 stopinj C.

16.2.1998
Popoldne je bil v glavnem jasno in vetrovno ter izjemno toplo; v veliko krajih so izmerili rekordno visoko temperaturo za mesec februar. V Metliki se je živo srebro povzpelo do pomladanskih 23,2 stopinj C, v Novem mestu in Rogaški Slatini so namerili 21,5 stopinj C, v Kočevju 20,7 stopinj C, v Celju 20,6 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju 20,5 stopinj C, na Letališču Brnik in v Preddvoru na Gorenjskem 20,1 stopinj C ter v Ljubljani 19,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Caldas da Rainha | gora