Torek, 7. julij 2020, 07:05
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.2.2013

Vremenska napoved - 13. februar 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 13. februar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.2.2013Danes bo oblačno z rahlim sneženjem, ki bo izrazitejše na vzhodem delu Slovenije. Ponekod bo pihal severni do severovzhodnik. Na Primorskem bo padavin zelo malo, burja se bo tam krepila. Čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 1, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.
Jutri čez dan se bo na Primorskem delno zjasnilo, burja bo slabela. Drugje bo oblačno, rahlo sneženje se bo umikalo proti vzhodu, kjer bo popoldne postopno ponehalo. Tudi ponekod na severozahodu bo lahko posijalo sonce. V Prekmurju bo dopoldne še pihal severnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do 0, na Primorskem do 4, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 3, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V petek bo na zahodnem delu države delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugje bo še pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala rahla burja. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, na Primorskem pa precej jasno s šibko burjo.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem oblačno. V krajih zahodno od nas bo suho, drugje bo občasno snežilo. Burja ob Jadranu se bo okrepila, tam bo ponekod deževalo. Jutri se bo sneženje umikalo proti vzhodu, kjer bo popoldne ponehalo. V severni Italiji, ob Jadranu ter na avstrijskem Koroškem se bo jasnilo. Burja ob Jadranu bo slabela.

Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in megleno, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo zmeren do okrepljen severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura -7, na 2500 približno -10 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku oblačno in megleno, rahlo senežnje se bo umikalo proti vzhodu. Popoldne se bo redčila oblačnost v zahodnih Karavankah in zlasti v zahodnem delu Julijskih Alp. Severovzhodnik bo slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura -3, na 2500 približno -8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 13. februar:
13.2.1929
Izjemno mrzel dan, v večjem delu države je bilo popoldne med najhladnejšimi v 20. stoletju. V Kočevski Reki je bilo ob dveh popoldne le minus 20,0 stopinj C, na Bledu je termometer pokazal minus 16,6 stopinj C, v Kamniku minus 16,5 stopinj C, v Novem mestu minus 15,8 stopinj C in v Slovenj Gradcu minus 15,0 stopinj C.

13.2.1959
Nad Evropo se je raztezalo izrazito območje visokega zračnega tlaka, v Sloveniji je bil zračni tlak izjemno visok. V Ljubljani in Novem mestu je ob 21. uri zračni tlak, preračunan na morski nivo, znašal 1049 hPa, v Mariboru in Murski Soboti 1048 hPa in v Kopru 1040 hPa.

13.2.1985
V nekaterih krajih je bilo jutro eno izmed najhladnejših v zadnjih desetletjih. V Kočevju so izmerili minus 27,4 stopinj C, na Pragerskem minus 27,1 stopinj C, v Rogaški Slatini minus 24,8 stopinj C, v Lendavi minus 23,8 stopinj C, v Sevnem nad Litijo minus 16,3 stopinj C in v Godnjah na Krasu minus 15,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Santiago | abc hiker