Torek, 7. julij 2020, 07:30
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.2.2013

Vremenska napoved - 11. februar 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 11. februar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.2.2013Popoldne bo v vzhodni Sloveniji še deloma jasno, drugje bo oblačno. V zahodni, osrednji in južni Sloveniji bo občasno rahlo snežilo. Ob morju bo rahlo deževalo, krepil se bo jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od -4 do 2, na Primorskem od 3 do 5 stopinj Celzija.
Preko noči se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah Primorske bo sneg prehajal v dež, drugje bo snežilo. Jutri popoldne in zvečer bodo padavine slabele in zlasti na zahodnem delu države prehodno ponehale. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja, veter bo ponekod gradil snežne zamete. Temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem od 1 do 5 stopinj Celzija.

V sredo bo oblačno, občasno bo še snežilo, na Primorskem pa bo v glavnem brez padavin. V četrtek bo pretežno oblačno, ponekod v notranjosti bo še naletaval sneg. Na Primorskem bo oba dneva pihala zmerna burja.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah se bo nebo pooblačilo, pričele se bodo pojavljati padavine. V Istri in Kvarnerju bo rahlo deževalo, drugje snežilo. Ob severnem delu Jadrana se bo krepil jugo. Preko noči se bodo padavine okrepile in zajele vse sosednje pokrajine. Jutri bo oblačno s sneženjem. Ob Jadranu bo deževalo, zapihala bo rahla do zmerna burja. V krajih zahodno od nas bodo padavine čez dan ponehale.

Gorski svet
Danes dopoldne se bo od jugozahoda povsod nebo pooblačilo, vrhovi bodo v megli. Čez dan in popoldne bo zlasti v Julijskih Alpah že rahlo snežilo. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura -9, na 2500 približno -14 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno in megleno s sneženjem, ki bo popoldne oslabelo. Pihal bo rahel do zmeren jugovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura -6, na 2500 približno -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 11. februar:
11.2.1986
Zjutraj so na nekaterih meteoroloških postajah, zlasti v severovzhodni Sloveniji, izmerili najvišjo februarsko snežno odejo od začetka meritev. V Ribnici na Pohorju je snežna odeja merila 150 centimetrov, v Podlipju na Kozjaku je sneg segal 132 centimetrov visoko, v Radljah ob Dravi so ga namerili 110 centimetrov, v Cirkulanah pri Ptuju 86 centimetrov, v Oplotnici ob vznožju Pohorja 75 centimetrov, v Kančevcih na Goričkem 69 centimetrov, v Veržeju 66 centimetrov in v Murski Soboti 61 centimetrov.

11.2.1989
Nad jugovzhodno Evropo je bilo jedro obsežnega in izrazitega anticiklona, pri nas je zračni tlak, preračunan na morski nivo, znašal približno 1040 hPa. V vzhodnem delu Slovenije je bila najvišja vrednost 1043 hPa, v Ljubljani 1042 hPa, v Novi Gorici 1040 hPa in v Portorožu 1039 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Crozet Isl | hike