Torek, 7. julij 2020, 08:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.2.2013

Vremenska napoved - 1. februar 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 1. februar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.2.2013Danes se bo na Primorskem in Notranjskem zadrževala nizka oblačnost. Drugje bo dopoldne delno jasno, popoldne pa se bo nebo pooblačilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10 stopinj Celzija.
Preko noči bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji začelo rahlo deževati. Jutri popoldne se bodo padavine okrepile in zajele vso državo. Meja sneženja se bo v notranjosti države spustila do nižin. Proti večeru bo na južnem delu države države lahko tudi zagrmelo. Dopoldne bo ponekod še pihal jugozahodnik, ob morju jugo, popoldne pa bo začel pihati severovzhodnik, proti večeru na Primorskem zmerna do močna burja.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 6, ob morju približno 9, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 9, ob morju in v južni Sloveniji do približno 12 stopinj Celzija. Popoldne pa se bo ohladilo.

V nedeljo zjutraj bodo padavine ponehale, popoldne se bo delno zjasnilo. Burja bo oslabela in popoldne v glavnem ponehala. Ohladilo se bo.
V ponedeljek bo na Primorskem delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno in suho.


Sosednje pokrajine
Ob severnem delu Jadrana se bo zadrževala nizka oblačnost. Drugje bo dopoldne v glavnem jasno, popoldne pa se bo počasi nebo pooblačilo. Ponekod v Kvarnerju in Gorskem kotarju bo zvečer že rahlo deževalo. Jutri bo oblačno, vzhodno od Slovenije bo dopoldne še suho, drugje pa se bodo že pojavljale padavine. V Avstriji bo ponekod tudi snežilo. Popoldne se bodo padavine okrepile in razširile nad vse sosednje pokrajine. Ohladilo se bo, po nižinah na celini bo dež počasi prehajal v sneg. Čez dan bo ob severnem delu Jadrana še pihal jugo, proti večeru pa bo začela pihati zmerna do močna burja.

Gorski svet
Danes bo dopoldne precej jasno, popoldne pa se bo že nebo pooblačilo. Ponekod bo tudi megleno. Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov približno -4 stopinje Celzija.
Jutri bo oblačno in megelno s sneženjem. Padavine se bodo popoldne in zvečer še okrepile. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik, proti večeru pa bo začel pihati severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan približno 2, na višini 2500 metrov -4 stopinje Celzija. Zvečer pa se bo ohladilo.

Vremenski pojavi na dan 1. februar:
1.2.1952
V severozahodni Sloveniji je drugi dan zapored močno snežilo, prej debela snežna odeja se je še precej odebelila. V Bovcu so zjutraj naslednjega dne izmerili 169 centimetrov visoko snežno odejo (48 ur prej 74 centimetrov), pri Domu na Komni 270 centimetrov (187 centimetrov), na Planini pod Golico 195 centimetrov (112 centimetrov), pri izviru Soče 211 centimetrov (130 centimetrov) in v Bohinjski Bistrici 140 centimetrov (78 centimetrov).

1.2.1987
Mesec februar se je začel z debelo snežno odejo v notranjosti Slovenijo in močnim jutranjim mrazom predvsem v severnem delu Slovenije. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu se je ohladilo do minus 26,0 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju do minus 25,2 stopinj C, v Volčjem Potoku pri Kamniku do minus 24,4 stopinj C in v Mozirju do minus 22,2 stopinj C. V visokogorju je bilo bistveno topleje, na Kredarici je bila minimalna temperatura le minus 8,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | El Hoceima | path bing