Ponedeljek, 30. november 2020, 20:53
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.12.2013

Vremenska napoved - 8. december 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 8. december 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.12.2013Popoldne bo pretežno oblačno, nekoliko več jasnine bo zlasti ob morju.
Jutri bo v večjem delu države pretežno oblačno, ob morju lahko dopoldne tudi megleno. Čez dan bo zlasti na Notranjskem in na vzhodem delu države prehodno zapihal jugozahodni veter.
Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 1, na Primorskem do 5, čez dan bodo najvišje temperature pa od 3 do 8, na Primorskem do približno 10 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo manj oblačnosti, bolj oblačno bo ostalo v vzhodni Sloveniji. Po nekaterih nižinah bo v torek zjutraj in del dopoldneva megla.


Sosednje pokrajine
Popoldne in jutri bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo zlasti danes ob Jadranu.

Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, baza oblakov bo v glavnem nad vrhovi. Manj oblačnosti bo v zahodnih Julijcih. V visokogorju bo pihal v glavnem zmeren severozahodni veter, nižje pa v začetku šibak do zmeren severozahodni veter, ki bo čez dan nekoliko oslabel in se obračal v zahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov -6 stopinj Celzija.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, manj oblačnosti bo na območju Julijskih Alp. Pihal bo rahel do zmeren, v visokogorju občasno tudi močan severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov -1 stopinja C.

Vremenski pojavi na dan 8. december:
8.12.1978
V nekaterih krajih v severozahodni Sloveniji se je dan začel z najhladnejšim decembrskim jutrom v zadnjih desetletjih. V Ratečah se je več kot noči ohladilo do minus 21,2 stopinj C, na Planini pod Golico do minus 19,6 stopinj C, na Hrušici pri Jesenicah do minus 18,2 stopinj C in v vasi Krn v Zgornjem Posočju do minus 13,5 stopinj C. Popoldne je v nižjih predelih Primorske začelo snežiti, sneženje je več kot noči ponehalo. Zjutraj naslednjega dne so v Komnu na Krasu izmerili 15 centimetrov snega, v Ajdovščini 12 centimetrov, v Novi Gorici 11 centimetrov, v Vedrijanu in v Kubedu 7 centimetrov ter na meteorološki postaji Portorož Beli Križ 3 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Montserrat | dolomites bing