Nedelja, 29. november 2020, 05:15
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
31.12.2013

Vremenska napoved - 31. december 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > december > 31. 12. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 31. december 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 31.12.2013Popoldne bo v zahodni Sloveniji delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, burja bo ponehala. Drugje bo oblačno, ponekod bo rosilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 6, na Primorskem približno 11 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, več sonca bo na severnem delu države države. V prvem delu dneva bo po nižinah megla, ki se bo ponekod zadržala večji del dneva. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 3, v alpskih dolinah do -5, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 8, na Primorskem približno 10 stopinj Celzija.

V četrtek se bo od zahoda nebo pooblačilo, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo sredi dneva in popoldne rahlo deževalo. Čez dan bo zapihal okrepljen jugozahodni veter. V noči iz četrtka na petek se bodo manjše padavine prehodno pojavljale tudi drugje po državi. V petek bo na zahodnem delu države pretežno oblačno, občasno bo rosilo ali rahlo deževalo. Drugje se bo delno zjasnilo. Razmeroma toplo bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno in severozahodno od nas ter ob Jadranu delno jasno, drugje pretežno oblačno. Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Po nekaterih nižinah bo večji del dneva megleno.

Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno, le v zahodnih Julijskih Alpah bo deloma jasno. Popoldne se bo v visokogorju postopno nebo zjasnilo. V sredogorju bo pihal rahel jugovzhodni veter, v visokogorju pa zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov -6 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 31. december:
31.12.1906
Leto se je v večjem delu države končalo z debelo snežno odejo in močnim mrazom. V Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem je termometer ob 7. uri pokazal minus 27,2 stopinj C, snežna odeja je bila visoka 61 centimetrov; v Žireh so pri 68 centimetrov visoki snežni odeji izmerili minus 25,5 stopinj C, v Postojni pri 45 centimetrov snega minus 23,2 stopinj C in v Bohinjski Bistrici minus 18,8 stopinj C pri 75 centimetrov snega. V Celju je bila minimalna jutranja temperatura minus 24,0 stopinj C in višina snega 70 centimetrov, v Ljubljani pa minus 19,8 stopinj C pri 71 centimetrov snega.

31.12.1976
Jugozahodni do zahodni veter je iz nekaterih kotanj z močnim temperaturnim obratom v jutranjem času spihal hladen zrak, tako da se je v nekaj urah ogrelo za 20 stopinj C. V Novi vasi na Blokah se je v pretekli noči še ohladilo do minus 25,3 stopinj C, ob 7. uri zjutraj pa je bilo ob vetru minus 3,2 stopinj C. Podobno je bilo na Rakitni, kjer se je do 7. ure zjutraj segrelo z minus 24,0 stopinj C na minus 4,5 stopinj C. Zvečer je veter prevetril tudi nekatere nižine v vzhodnem delu Slovenije, zato je bila razlika v temperaturi med prepihanimi in zatišnimi kraji zelo velika: v Slovenskih Konjicah je bilo ob devetih zvečer 3,3 stopinj C, na Pragerskem minus 10 stopinj C, v Murski Soboti pa celo minus 15,7 stopinj C!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Eforie Sud | kamera