Ponedeljek, 23. november 2020, 19:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.12.2013

Vremenska napoved - 24. december 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > december > 24. 12. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 24. december 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.12.2013Popoldne bo v vzhodni Sloveniji delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, ponekod v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Krepil se bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 13 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno, v začetku na vzhodnem delu države še delno jasno. Padavine se bodo v zahodni Sloveniji krepile in se popoldne širile tudi nad osrednje kraje. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 1200 in 1500 metrov. Ob morju bo pihal jugo, drugje okrepljen južni do jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature v večjem delu države od 4 do 10, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12, ob morju približno 14 stopinj Celzija.

Do četrtka zjutraj bodo padavine zajele vso državo. V četrtek bo oblačno in deževno. Meja sneženja se bo popoldne v severni Sloveniji spustila do približno 800 m nad morjem. Ob morju bo še pihal jugo.
V petek zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo delno zjasnilo.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno in južno od nas bo večinoma oblačno vreme, ponekod v sosednjih krajih Italije ter v Istri in Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. V krajih vzhodno in severno od nas bo danes še delno jasno. Jutri se bodo padavine v krajih zahodno od nas okrepile in razširile tudi nad južno Avstrijo. Ob severnem delu Jadrana bo pihal jugo, drugje jugozahodnik.

Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno. Drugje bo oblačno ali megleno. Zlasti na zahodnem delu države bodo občasno manjše padavine, nad približno 1400 metri kot rahel sneg. Pihal bo zmeren jugozahodnik, ki se bo tekom dneva še krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.
Jutri bo oblačno ali megleno. Na območju Julijskih Alp, zahodnih Karavank in v Notranjskih hribih bodo padavine, ki se bodo čez dan razširile tudi nad Kamniško-Savinjske Alpe. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 1500 m. Pihal bo močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 24. december:
24.12.1963
Nad osrednjo in jugovzhodno Evropo se je zadrževal izjemno močan anticiklon, v Sloveniji so bile izmerjene rekordno visoke vrednosti zračnega tlaka. Ob 7. uri zjutraj je tlak, preračunan na morski nivo, v Murski Soboti znašal 1052 hPa, v Mariboru 1051 hPa, v Novem mestu 1050 hPa in v Ljubljani 1049 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mokpo | lana