Sreda, 2. december 2020, 01:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.12.2013

Vremenska napoved - 22. december 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > december > 22. 12. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 22. december 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.12.2013Danes in jutri bo v vzhodni Sloveniji delno jasno z jutranjo meglo. Na skrajnem severovzhodu se bo zadrževala nizka oblačnost. Drugje bo pretežno oblačno, zlasti na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. V višjih legah in ponekod po nižinah bo zlasti danes pihal jugozahodnik.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 5, na Primorskem približno 8, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem in v danes tudi v krajih z vetrom do približno 12 stopinj Celzija.

V torek bo na vzhodem delu države delno jasno. Drugje bo v glavnem oblačno. V zahodni Sloveniji bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik. V sredo se bodo padavine na zahodnem delu države okrepile in postopno širile proti vzhodu. Ob morju se bo krepil jugo.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno in južno od nas bo večinoma oblačno vreme, ponekod v sosednjih krajih Italije ter v Istri in Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. V krajih vzhodno in severno od nas bo delno jasno, ponekod po nižinah se bo zadrževala nizka oblačnost.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, le v vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo delno jasno. V pasu od Julijskih Alp do Snežnika se bodo občasno pojavljale manjše padavine, snežilo bo nad približno 1300 m nad morjem. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.
Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno. Drugje bo oblačno ali megleno. Zlasti na zahodnem delu države bodo občasno manjše padavine, nad približno 1200 metri kot rahel sneg. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 22. december:
22.12.1969
Večji del Slovenije je prekrivala debela snežna odeja, v zatišnih krajih je bilo jutro izjemno mrzlo, v nekaterih krajih najhladnejše decembrsko v zadnjih 100 letih. V Murski Soboti se je ohladilo do minus 27,6 stopinj C, v Ambrusu na Dolenjskem do minus 25,5 stopinj C, v Blagušu v Slovenskih goricah do minus 24,8 stopinj C, na Pragerskem do minus 24,7 stopinj C, v Kočevju do minus 23,4 stopinj C in v Šmarju-Sapu do minus 22,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Zaostrog | kamera