Ponedeljek, 30. november 2020, 12:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.12.2013

Vremenska napoved - 19. december 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > december > 19. 12. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 19. december 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.12.2013V zahodnih in ponekod v osrednjih krajih bo oblačnost povečala, drugje bo popoldne še precej jasno. Krepil se bo jugozahodnik in postopno prevetril tudi nižine. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 10 stopinj Celzija.
Jutri bo na vzhodem delu države delno jasno, drugje bo pretežno oblačno. Zlasti v zahodni in južni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Ponekod bo še pihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 1, na Primorskem približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 11 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo v glavnem oblačno. V zahodni polovici države bo občasno rosilo ali rahlo deževalo.


Sosednje pokrajine
V začetku bo precej jasno, po kotlinah južne Avstrije in v Panonski nižini bo še megleno. Čez dan se bo v sosednjih krajih Italije ter v zahodni Hrvaški postopno nebo pooblačilo. Začel bo pihati jugozahodnik. Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas oblačno z rahlim dežjem, drugje bo delno jasno.

Gorski svet
Danes bo dopoldne še precej jasno, krepil se bo jugozahodnik. Popoldne se bo v hribih Notranjske in severne Primorske oblačnost povečala, drugje bo še delno jasno. Pihal bo zmeren, krajevno lahko okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan od -1 v Julijcih do 4 stopinje na Pohorju, na višini 2500 metrov pa približno -2 stopinji Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno, ponekod na območju med Julijci in Snežnikom tudi megleno. Pojavljale se bodo neznatne padavine, snežilo bo nad približno 1000 m nad morjem. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 19. december:
19.12.1963
Drugi dan zapored zelo mrzlo jutro v dobršnem delu Slovenije, na nekaterih meteoroloških postajah je bila izmerjena najnižja decembrska temperatura v zadnjih desetletjih. V Novi vasi na Blokah se je temperatura spustila do minus 27,5 stopinj C, v Zgornjih Bitnjah pri Kranju z minus 24,0 stopinj C ni bilo dosti manj mrzlo; v Radovljici je termometer pokazal minus 22,4 stopinj C, v Gornjem Gradu minus 20,3 stopinj C, v Slovenskih Konjicah minus 20,0 stopinj C in v Ljubljani minus 16,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Karlobag | webcam site